נטל ההוכחה

  • הפרת התחייבות לחסלקום
    יוסי | 31/05/2010 19:16

    שלום לפני מספר חודשים ניידתי את המספר שלי מסלקום לאורנ'ג. לאחר חודש קיבלתי חבונית מסלקום על סך 800 ש"ח קנס על התנתקות במהלך תוכנית. הורתי ללברת האשראי שלא לשלם את החשבונית וקיבלתי הודעה במייל מסלקום שעליי להסדיר את החוב או שיחלו בתהליכים נגדי. אני לא זוכר שהתחייבתי לתכנית כלשהי כן פניתי למוקד ואמרתי להם שאני לא מחוייב הם טוענים שהתחייבתי בשיחת טלפון מה שלא זכור לי בשום פנים..הודעתי לנציג שמידה והוא ישמיע לי הקלטה או יראה לי חוזה שבו נאמר לימפורשות שאני מתחייב לסלקום בדרך כלשהי אשלם את החוב תשובתו הייתה שזה ברור שאני מחוייב כי כולם מחוייבים בסלקום ולכן אין צורך ציין זאת בשיחה ושזה היה רשום בכל החשבוניות (בסוף החשבונית כך שמעולם לא הבחנתי) . כפשרה הודעתי לו שאני מוכן לקבל מספר בסלקום ןליהיות מנוי עד סוף ההתחייבות אך הוא אמר שעכשיו זה כבר לא אפשרי. הודעתי לו שאני לאמתכוון לשלם עד אשר הם ישמיעו לי את השיחה שמהווה מבחינתם חוזה כך שראוי שהוא יהיה שמור אצלם. האם חובת ההוכחה של השיחה היא עליהם וכל עוד הם לא מציגים לי אותה יש לי את הזכות לטעון שמעולם לא הגעתי איתם להסכם?

    • נטל ההוכחה
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/06/2010 16:57

      יוסי שלום, חובת ההוכחה עליהם להוכיח שהתחייבת כלפיהם, ואולם, עליך לקחת בחשבון שהעובדה שהחיוב מופיע בחשבוניות שקיבלת עלולה להביא את ביהמ"ש להסיק שהתחייבותך היתה מודעת ומוסכמת.