שליחת פרסומות בפקס/מייל

  • שליחת פקסים ומיילים למרות חוק הספאם
    עסק | 31/05/2010 17:30

    שלום, אני בעל עסק לפירסום. רציתי לדעת אם מותר לי לשלוח אימיילים ופקסים לכל מיני עסקים עם הצעות פירסום, אני יודע שחוק הספאם אוסר זאת, אך אם אני מוסיף בסוף המייל או הפקס את האפשרות להפסיק לקבל ממני הודעות "אם ברצונך להפסיק לקבל מאיתנו הודעות השב את המילה "הפסק" " וכמובן שאם מישהו דורש שאני אפסיק, אני כמובן מפסיק. מותר לי בצורה כזו לשלוח פקסים ואימיילים? או שעדיין למרות שאני מוסיף את האופציה להפסקתם, אסור לשלוח בהתאם לחוק הספאם שיצא? תודה לעוזרים

    • שליחת פרסומות בפקס/מייל
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/06/2010 16:54

      שלום לך, החוק קובע כי "פנייה חד פעמית מטעם מפרסם...המהווה הצעה להסכים לקבל דברי פרסומת מטעמו" מותרת. לכן, ניתן לפנות אל הנמענים בפנייה חד פעמית תוך שאתה מציין שבכוונתך לשלוח אליהם פרסומות ונותן להם אפשרות להודיע לך על רצונם שתחדל מכך. השאלה האם מותר לצרף לגוף הודעה כזו גם חומר פרסומי אינה נענית באופן ודאי בלשון החוק, לטעמי, כך שבאם תעשה זאת אתה לוקח על עצמך סיכון מסוים. כדאי לעיין בנוסח 'חוק הספאם' במלואו ולפעול לפיו (נסה לחפש במנועי חיפוש את: חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס' 40), התשס"ח - 2008.