ביטול חוזה

  • ביטול חוזה
    תום | 31/05/2010 11:08

    שלום, יש לי התחייבות לשנה עם ספקית האינטרנט. לדעתי הם לא עמדו בהתחייבות (ניתוקים תכופים, ואי עמידה בהתחייבות מהירות הגלישה), ולכן ביקשתי להתנתק, הם סירבו בטענה שאני חתום על חוזה. שלחתי להם מכתב ביטול חד צדדי שאני דורש שינתקו אותי מיידית מהאינטרנט. הם כמובן לא ביטלו והמשיכו לחייב אותי. מה כדאי לעשות במצב הנוכחי?

    • ביטול חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/05/2010 21:26

      ערב טוב תום, הסכמים יש לקיים ולא ניתן להתנער מהם ללא עילה. אם באפשרותך להוכיח שהחברה לא עמדה בהתחייבויותיה באפשרותך להגיש תביעה. עליך לקחת בחשבון שבאם לא תצליח לשכנע את ביהמ"ש בטענותיך תחוייב בתשלום הוצאות משפט לחברה (בנוסף לתשלומי החוזה).

      • אכן, אבל..
        תום | 01/06/2010 08:24

        אין זה נכון שהם מחוייבים לבטל את החוזה בינינו במקרה ושלחתי להם הודעת ביטול? כמובן, אח"כ אם הם חושבים שהחוזה בוטל שלא כדין הם יכולים לפנות לבימ"ש ולבקש אכיפה. אבל מה שלא יהיה, ברגע ששלחתי הודעת ביטול הם מחוייבים להפסיק את החיובים - אחרת מסתכנים בתביעה של 10000 ש"ח ללא הוכחת נזק. לא? כך שמעתי פעם מאיזה עו"ד. רק רציתי לוודא שזה אכן כך.

        • הסכם מתמשך
          עו"ד אפי אהרונוב | 01/06/2010 14:21

          תום שלום, אם אתה מבקש להתנתק משירות מתמשך והם לא מאפשרים לך לעשות זאת, אתה יכול לתבוע אותם ולדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח.

          • מתנצל אבל
            תום | 01/06/2010 15:42

            יש אולי איזושהי סתירה בין הודעותיך. אשמח אם תשיב על השאלה הבאה בכן או לא בכדי שאבין. האם במקרה שלי, שישנו חוזה בינינו לפיו אני מחוייב לשנה, אפשר לדרוש ניתוק והם מחוייבים לנתק אותי, או שכיוון שיש חוזה הם אינם מחוייבים? גם אם התשובה היא כן, שהם מחוייבים לנתק אותי וודאי שהם יכולים לפנות לבימ"ש בדרישת אכיפה, השאלה כאן האם הם מחוייבים לנתק אותי גם אם יש חוזה (ואז לבקש אכיפה מבימ"ש) או שכיוון שיש חוזה הם אינם מחוייבים בכלל לנתק אותי ע"א דרישתי. תודה

            • הסכם שירות מתמשך
              עו"ד אפי אהרונוב | 01/06/2010 16:41

              תום שלום, אין סתירה. הם מחוייבים לנתק אותך אבל יכולים להתנות זאת בתשלום דמי ביטול כמפורט בהסכם, ככל שלא מדובר בדמי ביטול מופרזים.