ראיות בתביעה קטנה

  • תביעה קטנה - תקון כתב תביעה או אישור להצגת ראיות
    דייב | 31/05/2010 05:00

    תבעתי חברה בתביעות קטנות, בגין הפרת הסכם. הגישו כתב הגנה בו הכחישו מכל, טענו לחוסר תום לב, רצון להתעשר, תביעה קנטרנית, חוסר קשר שלהם למקרה הקשור לגוף שלישי, סילוף עובדות וזריעת חול בעיני בית המשפט. דורשים לפסוק לתובע הוצאות לדוגמא. בתביעה הגשתי רק 2-3 ראיות הקשורות, ואיני יודע האם מותר לי להגיש במשפט את כלל הראיות. 1. האם אני צריך להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה - כדי להציג את שאר הראיות, כולל להוכחת שקרי הנתבעת, סרובה לספק לי את מלוא השרות, סרובה לחילופין לנתק אותי מהשרות - לפי התיקון לחוק הצרכנות, יצירת חוזה חדש במרמה ועד דברים חמורים, שלא הופיעו בכתב התביעה - זאת מתוך שלא ידעתי כי עלי להגיש את כלל הדברים . 2. האם לחילופין, אני יכול להציג את הראיות הנ"ל, מתוך בקשה להגן על עצמי בבית המשפט, מהדרישה להוצאות לדוגמא, משאר ההאשמות, וכך להוכיח את צדקתי ? 3. יש לציין כי החברה עברה על עברות חמורות בחוק להגנת הצרכן, אך הדברים לא נרשמו, עקב חוסר הידע המשפטי שלי. תודה לתשובתכם.

    • ראיות בתביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/05/2010 21:22

      ערב טוב דייב, כתב טענות אינו אמור לפרט את הראיות אלא את עילות התביעה/ההגנה. את הראיות תוכל להציג במלואן בדיון. שיהיה בהצלחה.

      • האם ניתן לתבוע על עברות נוספות באותו דיון
        דייב | 01/06/2010 11:30

        בכתב ההגנה גיליתי כי בוצעו עברות נוספות של הנתבעת כנגדי,המוצגות על ידה כראיות, וסעיפים אלה לא נתבעו ישירות (סרוב להודעת ניתוק, יצירת חוזה מדומה). האם גם עליהן אפשר לתבוע, או שזה אבוד ?

        • עילות תביעה
          עו"ד אפי אהרונוב | 01/06/2010 14:20

          דייב שלום, אם העילות מבוססות על המעשים שפירטת בכתב התביעה ניתן. אם לא, ניתן לבקש לתקן את כתב התביעה או להגיש תביעה נוספת ביחס לאותן עילות חדשות שאינן על בסיס העובדות.

          • אני מתבלבל בין "עילות" לטענות
            דייב | 02/06/2010 11:04

            לא ברור לי מה ההבדל בין המונחים הנ"ל: בתביעה תבעתי על" 1. סכום הקרן, הכולל הוצאות בפועל וגובה העסקה שלא זכיתי להינות מהמשכה. 2. בנוסף תבעתי (ללא הוכחת נזק) על עוגמת נפש. 3. על מניעת השרות ונזקים הנובעים מכך (שוב, ללא הוכחת נזק). מכתב ההגנה התבהרו לי 3 דברים: 1. שלחתי להם פקס עם אישור, בו הודעתי על כי עקב הפסקת השרות מצידם, אני דורש החזרים כספיים בגין תשלומי היתר - מזה הם התעלמו, ובהגנה טענו שלא קבלו, ופתאום מסתבר שאני רשא לדרוש 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק בעבור סרוב להחזר כספי, לאחר ששלחתי דרישה כתובה. 2. סרובם לניתוק - נחקק חוק חדש ועל כן אני רשאי לתבוע גם על סעיף זה. 3.עשיית הסכם תוך הטעית לקוח - מסתבר כי חיברו אותי שוב לשרות, לכאורה בהסכמתי - תוך התניה שיבצעו הליך נוסף, ומשראיתי כי אין סיכוי שההליך יבוצע, התקשרתי (תוך כחצי שעה) ודרשתי שוב להפסיק את השרות - למרות זאת, לא נתקו והמשיכו לחייב. שאלתי - האם אני צריך לפתוח בהליך חדש (כתב תביעה מחודש), או להציג את הדברים ב"תשובה לכתב הגנה", או לחכות למשפט ואז לטעון הכל- אם כן, האם השופט יפסוק לטובת סעיפים שלא נתבעו בכתב התביעה המקורי ?