שינוי מועד טיסה על ידי חברת תעופה

  • כרטיס טיסה
    אתי | 30/05/2010 14:21

    אחותי רכשה כרטיס טיסה לארה"ב דרך רומא אצל סוכן נסיעות . היא שהתה 4 ימים ברומא וביום שישי היתה אמורה לטוס לניו-יורק. היא ישראלית בעלת דרכון איטלקי , בבדיקת דרכונים הודיעו לה שהדרכון האיטלקי הוצא ב2006 והוא אכן בתוקף עד 2016 אך יש בעיה עם הביומטרי ויש צורך להחליפו בארץ, משמע לחזור מרומא - לת"א. פניתי לסוכן הנסיעות ובקשתי לשנות את מועד החזרה ארצה של הכרטיס מרומא לת"א ולבדוק האם יש החזר לטיסות שלא טסה לארה"ב. נאמר לי שהכרטיס ללא החזר בכלל ולא ניתן להשתמש בחזרה וכעת עליי לקנות כרטיס חדש מרומא לת"א שעלותו 450$ - כוון אחד בלבד. ברצוני לבדוק מספר נושאים: 1.האם חברת התעופה אחראית להחזירני בגלל בעית דרכון?. 2.האם יש עילה לתבוע הסוכן שלא ציין שהכרטיס ללא החזר? 3.האם אוכל לתבוע את הביטוח נסיעות לח"ול שברשותה? 4.מי אמור לשאת התוצאה כשאר יש בעיה שלא ידועה מראש? לתשובתכם אודה אתי

    • שינוי מועד טיסה על ידי חברת תעופה
      מוני | 30/05/2010 18:46

      רכשתי כרטיס טיסה לאוגוסט במכירה מוקדמת במחיר מוזלכעת החברה שינתה את מועד הטיסה והיא מוכנה להחזיר את כספי, אבל כעת מחירי כרטיסי הטיסה יקרים בהרבה, החברה החזיקה את כספי ואני אצטרך לשלם מחיר  יקר יותר.מה זכויותי?

      • ביטול טיסה
        עו"ד אפי אהרונוב | 31/05/2010 21:19

        ערב טוב מוני, יש לבדוק את תקנון החברה ו/או ההזמנה - לרוב חברות מותירות לעצמן את האופציה לבטל את הטיסה ולא ניתן למנוע מהן לעשות זאת. יתכן ובאם תגיש תביעה לבימ"ש תצליח להביא לפס"ד לטובתך ואולם הסיכוי לכך רחוק מלהיות רב, לטעמי.

        • תודה רבה  לת
          מוני | 31/05/2010 21:23

    • בעיית דרכון
      עו"ד אפי אהרונוב | 31/05/2010 21:18

      ערב טוב אתי, האחריות לתקינות הדרכון היא על הנוסעת. יתכן ויש מקום לבוא בטענות כנגד הסוכן באם לא התריע בדבר בעיה אפשרית. חברת התעופה עצמה אינה אחראית לתקלה ואיני מוצא מקום לתבוע אותה. לגבי פוליסת הביטוח - יש לעיין בה ולראות מה היא מכסה.