נטל הראיה

  • שאלה
    ש | 28/05/2010 22:55

    שאלה, האם תמיד חלה אחריות תובע להמציא ראיות? בקצרה: רכשתי כרטיס טיסה באמצעות סוכנות נסיעות, בעת שעמדתי לחזור ארצה בטיסת חזור, התבשרתי כי חברת התעופה פשטה את הרגל והם העבירו את הטיסה למחר, כאשר שאלתי את נציגת חב' התעופה( ערכתי שיחה עם הנציגה בישראל) היא מסרה לי כי עדכנו את סוכנות הנסיעוץ והם היו אמורים לעדכן אותי. חב' הנסיעות טענה מצד שני כי לא עודכנה ואם היו מעודכנים אז היו בוודאי מעבירים לי את המידע. היות וסוכנות הנסיעות סירבה לפצות אותי( נאלצתי בשל דחית הטיסה להשכיר חדר במלון ולממן הוצאות כלכלה ללילה נוסף) תבעתי אותם ע"ס 500$. הוצעה לי פשרה ע"ס 150 יורו לסיים את הנושא והסכמתי מתוך חשש כי אצטרך לשלם אפילו הוצאות משפט וכל זאת היות ואין ברשותי מסמך אשר אכן מעיד כי סוכנות הנסיעות אכן קיבלה אישור לביטול הטיסה. בכדי שאצא שלמה, האם פעלתי נכון שקיבלתי את הפשרה או שהיה עלי להתמודד במשפט ולבקש סכום גבוה הרבה יותר? אודה למענה אשר ייאפשר לי להיות שלמה... אזכיר, לא היה לי כל מסמך להציג המאשר כי הסוכנות קיבלה מסמך לביטול הטיסה והוזכר לי האחריות חלה עלי..

    • נטל הראיה
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/05/2010 23:25

      שבוע טוב ש, נטל הראיה הוא על התובע, למעט מקרים חריגים. במקרה שתיארת הפשרה סבירה מה גם שאין מקום לחיבוטי נפש לאחר מעשה.