דחיית אירוע

  • דחיית אירוע
    לימור | 27/05/2010 17:50

    קבענו אירוע (מסיבת הולדת בת) לי"ז בתמוז. סגרנו עם בעל האולם. הוא הסב את תשומת לבנו לכך שהתאריך הוא של צום, אך אמר שדיבר עם הרב וזה בסדר, זה כבר סוף הצום. אחרי שסגרנו התקשרו אלינו קרובי משפחה קצת יותר דתיים וקצת יותר בקיאים, ואמרו לנו שהתאריך הוא תחילת בין המצרים, ושלא טוב לערוך אירועים בתאריכים הללו. ביקשנו לדחות את התאריך (יש חודש ימים עד האירוע). בעל האולם מסרב, ומבקש 30% מערך האירוע. כבר הפקדנו צ'ק ביטחון. לטענתו, בחוזה כתוב שביטול מחייב תשלום שכזה. עיינתי בחוזה, מסתבר שלא אני ולא בעלי חתמנו עליו. מה עושים? יש לו עילה לתביעה? האם נוכל לדחות את האירוע בלי להסתבך? בעצם אנחנו לא מבטלים אלא דוחים?תודהלימור

    • דחיית אירוע
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/05/2010 23:21

      ערב טוב לימור, יש לבחון מה אומר הסכם ההתקשרות ולפעול לפיו. ככלל, גם בנסיבות שתיארת עליכם לשלם דמי ביטול. מומלץ להביא את הסיטואציה בפני רב פוסק הלכה, לגולל בפניו את העניין ולברר מה ניתן לעשות בכזאת סיטואציה.