תבע את שניהם - לא להפריז בסכום

  • החזר חיוב כרטיס GIFT CARD
    נגב שלמה | 26/05/2010 22:21

    שלום רבשמי נגב שלמה,שאלתי היא כזו:לפני כחודשיים ביצעתי קנייה בהום סנטר בכרטיס GIFT CARD שקיבלתי ממקום עבודתי.בעת ביצוע התשלום בכרטיס בסך 339 ש"ח נתקע המחשב של הקופאית וכאשר היא ביקשה להעביר אותו שוב היא אמרה שאין יתרה  מספקת בכרטיס וכי צריך להוסיף סכום נוסף ( הכרטיס בסך 950 ש"ח והיתרה לפניה הקניה עמדה סך 550 ש"ח).כאשר פניתי לקופאית הראשית נאמר לי על ידה כי אין חיוב כפול וכנראה אני לא יודע מה היתרה בכרטיס ואולי ביצעתי רכישות אותן אני לא זוכר.שוב ושוב חזרתי ואמרתי בפניה כי לא ביצעתי רכישות נוספות וכי היתרה אמורה לעמוד על סך של 550 ש"ח בערך.לאחר זמן מה, הגעתי הביתה ואכן ראיתי באינטרנט כי חויבתי  בסך של 339 ש"ח.למחרת הגעתי להום סנטר והצגתי בפני הקופאית הראשית את החיוב,ואכן היא הודתה כי היה חיוב לא לצורך והיא תדאג לדבר עם חברת רב קארד על מנת להחזיר את החיוב ולהטעין את הכרטיס בסכום של 339 ש"ח.מאז ועד היום,פניתי להום סנטר ולרב קארד חמש פעמים על מנת לדעת מה קורה ומתי מחזירים לי את הכסף.כל פעם קיבלתי תשובה מהנציגה של רב קארד כי הנושא יטופל ותוך 5 ימים הכסף יוחזר ומהום סנטר הנציגה אמרה כי היא מתקשרת לצעוק עליהם (רב קארד) ותוך 5 ימים הכסף יוחזר.מאז ועד היום לא קיבלתי את הכסף.לכן, שאלתי היא כזו:את מי אני צריך לתבוע את הום סנטר או את רב קארד?ובאיזה סכום אני יכול וצריך לתבוע אותם?אשמח לתשובה בהקדם.בברכה,נגב שלמה.

    • תבע את שניהם - לא להפריז בסכום
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 23:52

      בהנחה שהעניין נמשך יתר על המידה ולאחר שמיצית הידברות מולם, באפשרותך לתבוע את שניהם על מלוא הנזק בצירוף עגמת נפש, ריבית והצמדה, אגרה והוצאות משפט ושכ"ט עו"ד לשם הכנת כתב התביעה הקטנה באם תיעזר בשירותיו. הסכום המדוייק תלוי בכימות העניין על ידך, אך אני סבור שאין להפריז יתר על המידה ומכיוון שהעובדות, כנראה, אינן שנויות במחלוקת, יש סיכוי טוב שתקבל את שתתבע ואם לא תפריז, אזי הסכום יהיה שווה את ההתנהלות המשפטית. בהצלחה !