כן. חתימה = הסכמה ומותר ע"פ חוק הספאם

  • האם ניתן להתנות קבלת שירות באישור קבלת מידע שיווקי
    חמי ה | 26/05/2010 10:43

    ביקשתי להצטרך לשירותי חברת CAR2GO בחוזה ההצטרפות שמתי לב לסעיף הבא: "בחתימתי על חוזה הצטרפות זה לשירותי CAR2GO אני מאשר בזאת קבלת מידע שיווקי, עדכונים ופרסומות בקשר עם השירותים מ CAR2GO אשר ניתנים לי בהתאם לחוזה הצטרפות זה, וזאת באמצעות דוא"ל/ SMS מכתב ובהתאם לפרטים אשר מסרתי לעיל". שלחתי את החוזה בפקס ומחקתי את השורה, ביקשתי לא לקבל מידע שיווקי ב SMS. להלן תשובת החברה לבקשתי: "תקנון החברה והחוזה נבדקו חוקתית ע"י עורכי דין של החברה והם אילו שאישרו את נוסחם. חברה CAR2GO היא חברה פרטית וככזו וודאי יכולה להתנות הרשמה בשליחת מידע שיווקי. לא בכדי סעיף זה לא הושמט מהחוזה , מצאנו כי זוהי דרך העברת אינפורמציה המלאה בצורה הברורה ביותר ללקוחות החברה במגוון תחומים (ידיעון על שינויי מסלולים , שינויים בתקנון , חניות חדשות וסיכומי נסיעות וחשבוניות הכול פנימי ופרטי של החברה שלנו – גם הודעות אלו מוגדרות כתוכן שיווקי). לנו כחברה מותר להתנות הרשמה בהסכמה לסעיף כזה – חוקי לגמרי. יתרה מזאת , צר לנו אך החוזה אינו גמיש." לא ברור לי האם לפי חוק הספאם ניתן לחייב אותי לקבל מידע שיווקי ב SMS על מנת להיות מנוי על שירותי השכרת רכב. אודה על עצתכם בנושא.

    • כן. חתימה = הסכמה ומותר ע"פ חוק הספאם  לת
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 26/05/2010 12:29

      • תודה, השאלה היא אם מותר להתנות שירות בהסכמה לספאם  לת
        חמי ה | 26/05/2010 12:40

        • תנאי בחוזה
          עו"ד אפי אהרונוב | 27/05/2010 12:16

          חמי שלום, ניתן להתנות את החוזה במתן הסכמה לקבל פרסומות. אתה, מצדך, אינך חייב להתקשר בחוזה אם זה לא מקובל עליך.

          • תודה אפי
            חמי ה | 27/05/2010 14:05

            אני מניח שאתחכם, אחתום על החוזה ולאחר שאקבח ספאם אשלח להם פקס עם בקשה לא לקבל ספאם ב SMSלהבנתי, לפי חוק הספאם, הם חייבים להפסיק לשלוח ספאם עם קבלת הבקשה.