חוק הגנת הצרכן

  • חברת האוטבוסים מטרופולין
    עטרה הכט | 22/05/2010 14:14

    אני משתמשת קבועה של קו 149 המופעל מכרמלית בת"א, דרך מסוף רעננה (שם אני עולה) לכיוון "בית בכפר" בכפר סבא המופעל ע"י חברת "מטרופולין" ובחזרה. כשעליתי בתחנה ב"בית בכפר" במטרה לרדת במסוף רעננה טען הנהג שתחנת ההורדה הראשונה שלו היא רק בתל-אביב, וזאת למרות שהוא כן עובר ומעלה נוסעים במסוף רעננה ולמרות שבחוברות ובלוח הזמנים שהחברה הוציאה כן מצויינת התחנה ברעננה ללא הגבלות וסייגים (הטעיית הציבור). פניתי לחברת מטרופולין ונציגת השירות ענתה לי שאכן זה כך וזוהי ההנחיה שקיבלו ממשרד התחבורה. אני משתמשת בקו הזה באופן קבוע ואין לי אמצעי תחבורה חלופי. עד לאחרונה הקו היה מופעל ע"י חברת ,"דן" ועם חברת דן לא נתקלתי בשום בעיות מעין אלו. ברצוני לדעת כיצד אוכל לדעת אם באמת היתה החלטה כזו של משרד התחבורה ואם כן האם משרד התחבורה יכול להחליט החלטות שפוגעות בציבור הנוסעים הנזקק לתחבורה ציבורית זמינה, יעילה ונוחה - החלטות לא הגיוניות ולא מתחשבות בציבור הנושאים. אם אכן סמכותו של משרד התחבורה לעשות כן כיצד ניתן לפעול לשינוי רוע הגזרה? עליי לציין שאני לא הנוסעת היחידה שמתלוננת בנושא. *מצ"ב לוח הזמנים של קו 149 .

    • חוק הגנת הצרכן
      אלפי | 22/05/2010 14:46

      לפי החוק, חובת הגילוי (של כל פרט מהותי) חלה על כל נותן שירות. בשלב ראשון, יש לבקש את רשימת תחנות האיסוף וההורדה של הקו 149 (מ-"דן" - בטרם ההפרטה [03-6933320] ומ-"מטרופולין" [12225900 או 5900*]- אחרי ההפרטה). בשלב שני יש להשוות בינהן ואם חל שינוי כלשהו לרעת הנוסע, אז יש להגיש תלונה למשרד התחבורה / המפקח על התעבורה - ת"א+מרכז / רח' המלאכה 8 ת"א 61000בכל מקרה, תוכלי לשלוח גם אליי את שני המסמכים.

    • נא לשמור את הכרטיס המקורי אצלך - בכל מקרה !  לת
      אלפי | 22/05/2010 14:49