לשאלתך

  • אי קבלת שירות - למרות שיש אחריות
    אודיה | 12/05/2010 21:40

    שלום. רכשתי לפני 4 חודשים 2 ברזים של חמת, לכיור ולאמבטיה. ברז הכיור כולו התקלף. נאמר לי שיש 5 שנות אחריות. ניקיתי את הברז במים וסבון ולא בשום חומר כימי. (עובדה שברז האמבטיה תקין) טכנאי של חמת היה אצלי ואמר שלא יכול להחליף את כל הברז כי אין על זה אחריות... "הוא נאכל". (אם הפגם היה רק בחלק העליון היה מחליף מיד...) חזר אלי "מנהל" שירות הלקוחות ואמר שתמורת 200 שח הם יבצעו את ההחלפה. (חצי מעלות הברז) בשבילי זה עניין עקרוני!!!! חובת ההוכחה חלה עליהם לא? מדוע אני צריכה לשלם כסף על ברז שרכשתי לפני מס' חודשים?? מבחינתי הוא פגום. מה ביכולתי לעשות?

    • לשאלתך
      דודי | 13/05/2010 04:37

      שלום לך > לענייננו, 5 שנות אחריות (?) על מה בדיוק, את מה זה כולל, מה פרוט האחריות המלא, על מה מהחלקים והמקרים לא ניתן האחריות דקה, שעה ושבוע אחרי הרכישה ללא קשר ל-5 שנים. - > גם 15 שנות אחריות אפשר לתת, אבל חשוב לדעת על מה, חשוב לקרוא ולדעת את הפרטים - ההתניות - והמגבלות . - > את מציינת בפנייתך "שרכת את הברז לפני מס' חודשים : משמה : (א) שמהחנות קבלת ברז תקין (ב) הברז היה תקין עד ליום המקרה (ג) ביום המקרה נעשה פעולה שונה שלא נעשתה טרם . - > את מציינת בפנייתך "שטכנאי של חמת היה אצלך ואמר שלא יכול להחליף את כל הברז כי אין על זה אחריות... "הוא נאכל". * משמה – כדי שציפוי הברז "יאכל" יש לעשות שימוש ביותר ממים וסבון (?) - >(את מציינת בפנייתך "שרכשת לפני 4 חודשים 2 ברזים של חמת" "ושטכנאי של חמת היה אצלך" מדוע לא ניקית ליד הטכנאי עם אותו חומר את הברז השני.) - שאלות - תהיות - ואפשרויות : 1. מעבר לעובדה שהברז שנמכר לך בחנות נראה חדש האם ציפוי הברז היה תקין * מאוחסן טוב, ולא משופץ במצב טוב. מה תאריך הייצור, מתי המוצר עזב את החברה וכמה זמן שכב בחנות. - 2. מה הסבירות שבזמן התקנת הברז, נחבל הברז בשריטות * דבר שגרם במהלך "4 חודשים" להחמרה ופגיע בשכבת הציפוי - 3 חשוב לקחת בחשבון גם את סוגהחומר שבו השתמשת לניקוי הברז *האם החומר עומד בתקנים, מה בשרות הלקוחות של חב' החומר ניקוי יש להגיד לגבי פרוט מקט הזיהוי המוצר, אולי הייתה תקלה וזלג חומר נוסף לתוך חומר הניקוי, והחברה יודעת על הבעיה ופרסמה הודעת אזהרה בעיתונות. - 4.חשוב לדעת בכל מקרה של סטירה, פרשנות , בעיית דפוס, ואחר שבדף האחריות - החברה מזמינה אותך, להתקשר כדי לקבל מידע או כל סיוע מועיל כדי למנוע מקרים. כל פנייה יכולה להיעשות : בטל', במכתב, פק'ס, אימייל, ודרך החנויות המורשות. - 5. את מציינת בפנייתך "שבשבילך זה עניין עקרוני : קבלי המלצה ותתקשרי "למכון התקנים הישראלי טלפון: 03-6465154 ותבררי בנוגע לאפשרות של בדיקה ותקינה של הברז במקרה שלך, ומה העלות. במידה והחומר ניקוי/הסבון הוא שגרם לנזק ולא כל חומר כימי אחר, תוציאי את הצדק לאור ובמקביל יהיה לך ממכון התקנים חוות דעת, ותוכלי להגיש תביעה כשידך על העליונה – בהצלחה. - 6. שלחי מכתב קצר ואו תתקשרי לחברה ובקשי לקבל תשובה בכתב הכוללת את פרוט חוות דעת הטכנאי שביקר אצלך, כולל : מספר רישיון טכנאי מוסמך, שנות וותק, חשוב לדעת על סמך מה קבע ונתן הטכנאי את פסיקתו....ובכל מקרה תדאגי להקליט את השיחה. לחץ מתון יכול לעזור. ---------------------------------- את פרוט תעודת אחריות ושירות של סוג הברז תוכלי לראות באתר החברה הנ"ל http://www.hamat-dusar.co.il/pages.asp?lang=he&navigate=34 ---------------------------------- חג שבועות שמח בברכה

      • מספר הבהרות
        אודיה | 13/05/2010 09:11

        קודם תודה על התייחסותך. הבהרות: כשבועיים אחרי תחילת השימוש בברז הוא התחיל להשחיר והכרום הפך בחלק מהמקומות לזהוב. (התקלף) בנוסף, בבסיס באמת נראה כאילו משהו השפריץ עליו. אז לדעתי יש בו שני נזקים שונים... אני משתמשת לניקוי רק במים וסבון! למה שאשתמש בעוד חומרים על ברז חדש? (מעבר לעובדה שהדבר היה מאד ברור באחריות...) עצם העובדה שהטכנאי אמר לי בפרצוף: "אם זה היה רק בחלק העליון בכלל לא הייתי שואל את החברה והייתי מחליף לך במקום..." אפשר לעשות איפה ואיפה? אם אפשר לעגל פינות אז בבקשה - תעגלו! רק בגלל שזה מצריך עוד עבודה של פירוק משטח הכיור והרכבתו מחדש הם מתעצלים.