ביטול עסקה

  • ריכשת רהיט ואי אספקתו בהתאם להזמנה
    פנינה | 12/05/2010 10:12

    אמי רכשה מזנון בחנות במקום מגוריה. היא שילמה מקדמה של 500 ש"ח (מתוך עלות כוללת של 2000ש"ח). יום לפני הבאת המזנון התבקשה לשלם את הסכום שנותר כי התחייבה בפני בעל העסק לתשלום במזומן. למחרת הגיע המזנון שלא תאם את הזמנתה המקורית (גוון הרהיט היה כהה הרבה יותר ממשה שביקשה). לאחר דין ודברים, שיחות טלפון ומסע שכנועים ש"זה מה שביקשת ויש סטייה טבעית של הצבע" הואיל בטובו הבחור להגיע לביתה והעיף מבט ברהיט. גם שם הוא ניסה להתחמק ורק לאחר איום בפניה לעו"ד נאות להסכים לפנות את המזנון ולספק פריט חדש. לאחר כשבוע וחצי אכן הובא מזנון חדש ואותו בחור אף דאג לציין ש"פיקח באופן אישי" על כך שהכל ימולא לשביעות רצונה. גם הפעם הגיע מזנון לא תואם מבחינת צבע (הפעם "הגדילו ראש" וסיפקו מזנון בעל שני גוונים שונים..) שפשופי צבע, בהזמנה המקורית ביקשה פינות מעוגלות ובפועל הן אינן מעוגלות... ומראה כללי כאילו סופק מתצוגה. אנו מעוניינים לכתוב מכתב חריף ואף להפיצו בין הגורמים הרלוונטים. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק אומר החוק במקרה שכזה. האם עדיין ניתן לטעון שבמסגרת ה-14 יום ניתן להחזיר את הטובין? כמו כן, בדף ההזמנה מציין בעל העסק כי בביטול לאחר הזמנה הם יחייבו את הלקוח ב-50% מערך ההזמנה. האם זה תופס במקרה זה? האם סעיף כזה בכלל חוקי? תודה מראש! פנינה

    • ביטול עסקה
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/05/2010 14:55

      פנינה שלום, באם סופק לכם מוצר שונה מזה שהזמנתם, זכותכם לדרוש את החלפתו (או ביטול העסקה, באם לא מתאפשרת החלפתו) ללא תלות במגבלת הזמן של 14 יום וללא חיוב בדמי ביטול.