צירוף תובעים ו/או נתבעים

  • צירוף תובעים לתביעה רגילה
    מוטי | 11/05/2010 14:40

    שלום רב, האם ניתן לצרף תובעים שאמורים לתבוע נזקם בתביעה קטנה  אל תביעה רגילה באותו עניין. כלומר מוגשת תביעה בשלום באותו נושא ואני מעוניין להצטרף אליה למרות שסכום התביעה שלי הוא קטן מ- 30,000ש"ח, האם הדבר אפשרי?

    • צירוף תובעים ו/או נתבעים
      יוסי אפשטיין | 11/05/2010 21:51

      אין בעיה לתבוע בבימ"ש השלום סכום הקטן מ-30,000 ש"ח ו/או סעדים אחרים שהינם בסמכות עניינית של בית משפט זה. ההבדל העיקרי בין בימ"ש רגיל (שלום/מחוזי/עליון) לביהמ"ש לתביעות קטנות שהינו גם כן "סוג" של בית משפט שלום הינו בסדרי הדין. בית משפט "רגיל" דן לפי סדרי הדין - הפליליים ו/או האזרחיים (תקסד"א וחסד"פ) - בהתאם לעילת ומהות התביעה/כתב האישום. לעומת זאת, בביהמ"ש לתביעות קטנות יש סמכות לדון בדרך המועילה ביותר לדעת השופט לעשיית צדק. לשון אחר: השופט רשאי לסטות מסדרי הדין והראיות ולהיות "גמיש" בפרוצדורה. לכן, מסתמא, ההליך יהיה מהיר יותר.