חוק הפיקדון

  • חוק הפקדון
    ירון | 07/05/2010 23:37

    הגעתי למינימרקט השכונתי להחזיר בקבוקי בירה על מנת לקבל בחזרה את הפקדון ונתקלתי בסירוב בטענה שאין הם מחזירים בקבוקים ושאני יפנה לסופר "הגדול" שנמצא מרחק הליכה מכאן. - יש לציין שהסופר הינו בגודל 65 מ"ר לפחות! האם אני יכול לתבוע את המינימרקט, האם אני צריך את שם בעל המקום, האם חלה עלי חובת הוכחה - כיצד להוכיח זאת - להקליט את השיחה עם המוכר, אשמח לקבל תשובות על שאלות אלו ואם אכן יש לי עילה לזכות בתביעות קטנות. תודה רבה!

    • חוק הפיקדון
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/05/2010 17:45

      ערב טוב ירון, על פניו נראה שיש לך עילת תביעה ע"פ חוק הפיקדון ובאפשרותך לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק. רצוי להצטייד בהוכחות בטרם מגישים את התביעה, הקלטות למשל. את התביעה יש להגיש נגד בעלי המקום (בהנחה שאינם מאוגדים כתאגיד). שיהיה בהצלחה.