מנוע פגום ברכב קנוי

  • לאחר קניית רכב מחבר התגלה מנוע תקול
    קרן | 05/05/2010 23:37

    בס"ד שלום רב, בתאריך 19.4 בעלי ואני רכשנו רכב בתמימות מחבר לעבודה של בעלי וביצענו העברת בעלות מבלי לבצע בדיקה לרכב. ב20.4 בבוקר התגלתה בעיה של עשן לבן מהאגזוז, ולאחר בדיקה במוסך הבעיה התגלתה כבעיה במנוע. ב23.4 האוטו נכנס למוסך לבדיקה בנסיון לטפל בבעיה באמצעות תוסף למנוע, אך התקלה לא הסתדרה והוסבר לנו שצריך להחליף "ראש מנוע" מתאריך 25.4 ועד 28.4 הרכב שהה במוסך לצורך טיפול ואנו נגררו להוצאות נוספות על שכירות רכב ודלק ל4 ימים. ב28.4 קיבלנו את הרכב בחזרה כאשר התקלה עדיין קיימת והפתרון יהיה החלפת מנוע. יש לציין שכבר לאחר הפעם הראשונה בו הבחנו בעשן המוגבר שיוצא מהאגזוז פנינו למוכר שהוא חבר לעבודה של בעלי והוא בתגובה טען שהרכב נמכר תקין. הסברנו על הטיפול שהרכב עבר ועל ההוצאה הגדולה שעומדת בפנינו של החלפת מנוע ושוב שכירות רכב למס' ימים בו הרכב יהיה במוסך אך הוא מבחינתו מסרב להשתתף בהוצאות או לבצע העברת בעלות בחזרה והחזרת התשלום. אני נמצאת בחודש התשיעי להריון , כל רגע עומדת ללדת והדבר גרם לי לעוגמת נפש ,בעיות בשלום בית והוצאות כספיות גדולות. ברצוני לדעת, האם יש עילה לתביעה ? תודה מראש קרן ומאיר חנניה

    • מנוע פגום ברכב קנוי
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/05/2010 22:32

      ערב טוב קרן, על מנת לזכות בתביעה תידרשו להוכיח שהמוכר ידע על הבעיה והסתיר אותה מכם (למשל, באמצעות דו"ח טיפולים של הרכב). בכל מקרה, העובדה שנמנעתם מלבדוק את הרכב בטרם רכשתם אותו תהיה לכם לרועץ ואף אם יעלה בידכם לשכנע את ביהמ"ש שהוטעיתם, עובדה זו תשליך, לטעמי, על גובה הפיצוי. שיהיה במזל טוב.