SMS אוטומטי

  • sms אוטומטי
    מימי | 02/05/2010 11:32

    שלום, יש לי מכשיר טלפון חדש מאורנג' שהגיע כמובן עם אפליקציות מותקנות מראש. אחת האפליקציות שלחה sms באופן אוטומטי למספר באנגליה (גיליתי את זה אחרי מחקר קטן באינטרנט). בעת השליחה לא מקבלים שום אינדיקציה על זה, שום התראה וגם ה-sms איננו מופיע כהודעה שנשלחה. כמובן באורנג' מתנערים מכל אחריות וטוענים בגלל שמבוצעות שיחות לחו"ל כנראה שגם נשלחות הודעות. האם זה חוקי שאפליקציה במכשיר תשלח הודעות ללא ידיעת המנוי? תודה מראש על התשובה.

    • SMS אוטומטי
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/05/2010 09:34

      בוקר טוב מימי, העניין דורש בירור טכני. באם אכן נשלחות הודעות SMS ללא הרשאה ניתן, לטעמי, לשקול תביעה משפטית בהיקף משמעותי.

      • תשובת אורנג'
        מימי | 05/05/2010 09:43

        להלן התשובה מנציגי אורנג': האפליקציה נשלחת למכשירי סוני אריקסון בכדי לבצע רישום של המכשיר באתרי סוני אריקסון עם ההפעלה המנוי מקבל הודעה והוא יכול לאשר אותה או לא. האישור מבצע את השליחה למערכות סוני אריקסון בכדי לקבל מהם עידכונים. חשוב להסביר כי מדובר בעידכונים של סוני אריקסון ולא אורנג'.