השמטת נתבע מכתב התביעה

  • זכיתי בתביעה קטנה, אך נתבע אחד לא צורף
    גילי | 13/04/2010 17:56

    הגשתי תביעה קטנה נגד איש אלומיניום ונגד החברה שבבעלותו. משום שאת כתב התביעה הגשתי ידנית, הגשתי אותה, על ידי צג שלישי, לבעל החברה, הוא האיש שתבעתי. מכיוון שזה שהגיש את כתב התביעה לא סימן נכונה בטופס, השופטת נאלצה לקבל את התביעה רק עבור החברה.  לכן פסק הדין הוא כנדג החברה בלבד ולא כנגד בעל החברה אישית.שאלתי היא האם זה חשוב? כבר דיברתי עם האיש שהגיש ידנית את הטביעה והוא שולח לי תצהיר שהוא הגיש גם לאיש עצמו, השאלה אם אני בכלל יכול לשנות את פסק הדין - להוסיף את האיש..

    • השמטת נתבע מכתב התביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 14/04/2010 22:52

      ערב טוב גילי, בהנחה שקיבלת פס"ד על מלוא סכום התביעה כנגד החברה והחברה אינה חדלת פירעון (כך שלא תיתקל בקשיים באכיפת פסה"ד) אני סבור שבשלב ראשון אל לך לבזבז את זמנך על הוספת הנתבע. אם לא תצליח לאכוף את פסה"ד כנגד החברה, יהיה מקום לשקול שוב את העניין.

      • חדלת פרעון?
        גיל שילה | 15/04/2010 07:55

        תודה על התשובה המהירה,איך אני יכול לדעת אם החברה היא חדלת פרעון?בפסק הדין נכתב שלנתבעים יש פרק זמן של 30 יום לשלם לתובע (אני), איך וממי אני מקבל את הכסף? הנתבע לא הגיש כתב הגנה ולא הגיע למשפט, אני משער שהוא לא יגיע לי הביתה עם מזומן, אחרי 30 יום עם מה אני פונה להוצאה לפועל? שוב תובה...