דרישת עסק לכיסוי חוב עסקה בתשלומים

  • תביעות קטנות
    מכאל | 11/04/2010 22:19

    שלום לעו"ד שר שלום! עומדת כנגדי תביעה משפטית בגין יתרת חוב לפני כשנה על רכישת מוצר חשמלי שלמעשה עסקת הקניה נסגרה לפני שנה ורק עכשיו גילו שלא שולמה במלואה אנני מוכן לשלם את החוב מאחר שאין בידי קבלות להשוואה ויש בידי מסמך ממשרת ישראל על פריצה בבתי באותה השנה ראשית רציתי לשאול אותך האם זה צעד נבון ליישב הדורים בבית משפט?מהם סיכויי ההצלחה בנסיבות אלו?והאם אני יכול לטעון על התיישנות התביעה לאחר שנה? מודה לך

    • דרישת עסק לכיסוי חוב עסקה בתשלומים
      איציק שר שלום | 12/04/2010 12:04

      מכאל שלום, א. אני לא עו"ד, אלא פעיל בכיר בצוות הפורום! ב. באשר לפנייתך: היות ומדובר בעסקה ששולמה בתשלומים {אשראי / המחאות / הוראת קבע} מציע לגשת לבנק ולברר, האם יש בסיס לדרישת התשלום המדוברת ואכן קיים תשלום שלא כובד בזמנו. ג. אין כאן התיישנות.

      • תביעות קטנות
        מכאל | 12/04/2010 17:07

        שלום איציק! בענין העסקה היא שולמה ב3 פעימות ניפרדות ולא מראש 2 ציקים 1 מזומן-חסרה קבלה של המזומנים תודה

        • המשך
          איציק שר שלום | 12/04/2010 17:33

          הבנתי. הם טוענים שלא שלמת ואתה טוען שכן ומכאן עליך להוכיח זאת באמצעות קבלת תשלום שאמורה להיות בידך. בשורה תחתונה, מי שיוכיח טענתו בבית המשפט הוא זה שיצטרך לשאת בהוצאות. כך בחשבון שהם יכולים להציג בפני בית המשפט את פנקס הקבלות של העסק מאותו יום ביצוע העסקה ולהוכיח שלא נתקבל ממך תשלום כל שהוא מעבר לאותם 2 המחאות. אם בית המשפט יקבל את גרסתם, אתה עלול לשלם גם הוצאות משפט ואגרה לטובתם. כמובן שהם להיפך. אם הם לא יציגו פנקס קבלות כפי שתבתי כאן, אזי זכותך לבקש שיוכיחו זאת באמצעות הצגת הפנקס.

          • תביעות קטנות
            מכאל | 13/04/2010 15:00

            איציק שלום! נניח שהם יציגו את פנקס הקבלות אני שואל אותך שאלה פשוטה איך אני יכול לקנות מוצר ולצאת איתו מהחנות ולהשאר ביתרת חוב?זה נראה לך הגיוני?יתרת חוב נכון למי שרכש בהקפה ולא למי שסגר עסקה לפני שהלך תודה מכאל

            • שאלת המשך
              מכאל | 13/04/2010 15:06

              ועוד שאלה מה קורה עם האישור המשטרתי שבגללו אין לי את הקבלות האם זה פוטר אותי מלשלם להם?

              • המשך
                איציק שר שלום | 13/04/2010 15:16

                יש הגיון בסיסי בדבריך, כפי שאני חושב שיש הגיון באשר כתבתי. מעבר לכך, אתה תעשה את שיקולך ובמידת הצורך, בית המשפט יחליט. בהצלחה

                • מודה לך על ההבנה מקווה שהשופט יבין  לת
                  מכאל | 13/04/2010 17:31