נתבע שאינו בארץ

  • הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות
    ליאת | 10/04/2010 23:10

    שלום, ברצוני לדעת אם אפשר להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות נגד משהו שלא מתגורר בארץ (מגיע לעיתים לביקור) כבר יותר משנה וחצי? איך נותנים לו את הזימון? מה אם הוא לא יגיע לבית המשפט כי הוא בחו"ל? האם השופט יפסוק נגדו? תודה מראש ליאת

    • נתבע שאינו בארץ
      עו"ד אפי אהרונוב | 11/04/2010 23:46

      ערב טוב ליאת, לא ניתן לקיים את הדיון באם לא נמסר כתב התביעה לנתבע וכן הזמנה לדיון. באפשרותך לדאוג להמצאה באופן עצמאי בעת שידוע לך שהנתבע נמצא בארץ ואז, באם הנתבע יעדר מהדיון תוכלי לבקש מתן פס"ד בהיעדר צד אחד. בכל מקרה, עליך לקחת בחשבון שגם אם תקבלי פס"ד לטובתך ספק אם תוכלי לאכוף את קיומו על הנתבע שלא נמצא בארץ.

      • המשך נתבע שאינו בארץ - עו"ד אפי אהרונוב
        ליאת | 12/04/2010 13:33

        נניח שאני הנתבע ואני מתגוררת בחו"ל. יש לי כתובת בארץ חשבון בנק נכס. הבנתי שעל התובע למסור כתב תביעה והזמנה לנתבע. במקרה כזה אם יודעים איפה אני בחו"ל יכולים למסור לי בחו"ל? האם אני חייב להגיע לדיון אחרת יפסקו לרעתי?