ביטול טיסה

  • חברת תעופה מבקשים דמי ביטול של 60 % מעלות הכרטיס
    ורה | 07/04/2010 12:49

    כבר רשמתי לך הודעה לגבי ביטול כרטיס בפורום על כרטיס שביטלתי חודש וחצי לפני טיסה ו-8 ימים ממועד ההזמנה. סוכנות הנסיעות מבקשים ממני דמי ביטול על סך 1155 ש"ח מתך 1900 ש"ח ששולמו. וענית לי שסוכנות נסיעות יכולים לגבוה רק סכום מינימלי. הם טוענים שזה משולם לחברת התעופה ולא להם ולכן הם לא אחראים על כך והם לא קובעים את דמי הביטול. האם זה חוקי? והאם אני יכולה לבטל את הצ'ק שאמור להיפרע ב- 15/4.  העסקה נעשתה בטל' ולא קיבלתי או חתמתי על שום מסמך. בתודה מראש, ורה.

    • ביטול טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/04/2010 11:51

      ורה שלום, באם ההזמנה היא מסוכנות הנסיעות (ולא הוצגו בפניך תנאי התקשרות לפיהם ההזמנה נעשית ישירות מהחברה הזרה) הסוכנות מחוייבת, לטעמי, לאפשר לך לבטל את ההזמנה בתשלום דמי ביטול מינימליים ובאם היא אינה עושה זאת, היא עוברת על הוראות חוק הגנת הצרכן. איני ממליץ על ביטול צ'קים המהווה עבירה פלילית ועלול לחשוף אותך להליכי הוצאה לפועל שאינם נעימים, גם אם בסוף הדרך ידך תהיה על העליונה. הדרך העדיפה בעיני, בנסיבות אלו, היא פנייה בכתב (רצוי באמצעות עו"ד) אל החברה ודרישה שלא לגבות את דמי הביטול תוך אזהרה שבאם הסוכנות תגבה אותם, תפני להליך משפטי. באם, למרות זאת, הסוכנות תגבה את דמי הביטול המופרזים, מומלץ לפנות לתביעה, ולדרוש החזר כספי ופיצוי משמעותי נוסף. שיהיה בהצלחה.