עיצוב מוצר בניגוד להוראות המזמין

  • החזרת תכשיט ליצרן
    רועי | 07/04/2010 08:09

    שלום, לפני כחודש מדדה אשתי לעתיד זוג עגילים באחת מרשתות התכשיטים הידועות. המוכרת הסכימה לצלם ולהדפיס את הצילום של העגילים משני כיוונים - חזית ופרופיל. העתק של הצילום הנ"ל נשלח לצורף יחד עם שני יהלומים שנרכשו על ידי בנפרד לשם שיבוצם בתכשיט ובהתאם לדגם שהוצג לפניו. לאחר כשבוע חזר אליי הצורף וטען כי לא יוכל לבצע את העגילים כפי שהם כיוון שהמידות לא "נראות לו הגיוניות" והוא לא מצליח לשבץ את היהלומים. הוא הציע כי ייצור דוגמא דומה (היא נשמעה דומה בתיאור הטלפוני שנתן) בה הוא יוכל לשבץ את היהלומים. הסכמנו לכך ולאחר מספר ימים קיבלנו את העגילים לידנו כאשר אין שום דמיון ולו קל שבקלים לתמונה/תיאור שנמסרו לו ובנוסף העבודה נראית מרושלת (התייעצנו עם צורפת אחרת שראתה את המוצר הסופי). האם עומדת לי הזכות לקבל את כספי חזרה במקרה הנ"ל? תודה מראש, רועי

    • עיצוב מוצר בניגוד להוראות המזמין
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/04/2010 11:53

      רועי שלום, עקרונית, זכותכם לתבוע את כספכם ואף תשלום נוסף בגין עוגמת הנפש. יש לצרף לתביעה את העתקי התרשימים שמסרתם לצורף וכמובן להציג את המוצר המוגמר בפני ביהמ"ש, במועד הדיון. כ"כ מומלץ מאוד לתמוך את התביעה בחוות דעת של צורף אחר שיעיד על הבעיות במוצר המוגמר. שיהיה בהצלחה.