ביטול עסקת הזמנה

  • ביטול עסקה והשבת מקדמה
    אלי | 07/04/2010 00:27

    שלום,אני כלה שעומדת להתחתן בקרובב-25.3.10 סגרתי עסקה של שמלת כלה בסלון כלות ושילמתי מקדמה של 1000 ש"ח על שמלה שעולה 14000. כעת אני רוצה לבטל את העסקה כי אינני שלמה עם העסקה. בפגישה הראשונה שהייתי בסלון, דיברה איתי אשת המכירות ויחד סיכמנו על מחיר של 11000 על שמלה חדשה בעיצוב אישי. באותה הפגישה אמרתי שאני מעוניינת לחשוב על העסקה וגם להיפגש עם המעצב עצמו על מנת לדון עוד על המחיר.ב-25.3.10 היתה הפגישה הנוספת עם המעצב כאשר בפגישה הזאת המעצב פתאום החליט שהמחיר של השמלה הזאת הוא 16000 ש"ח אך הוא יעשה לי אותה ב-14000 (הוריד לי את ה2000 ש"ח האלה ממש בלחץ אחרי שמישהי שמכירה אותי ואותו  דיברה איתו) וכשאמרתי לו שבפגישה הראשונה  סיכמו איתי על מחיר של 11000 הוא אמר לי שלא דובר על שמלה בעיצוב אישי על שמלה מוכנה (ואני בוודאות יודעת שדיברנו על עיצוב אישי מפני שגם אמא שלי ועוד חברה נכחו בפגישה וזכרו שדובר על עיצוב אישי) בסופו של דבר נלחצתי והסכמתי לסגור ב-14000. וזאת בגלל שנאמר לי שהמעצב טס לחו"ל לכמה שבועות וכמו כן זמן אספקה של הבד הוא 90 יום (החתונה עוד 4 חודשים) וכי גם היתה הרגשה כזאת שאני חייבת לסגור עכשיו אחרת המחיר ישתנה והוא עושה לי טובה שהוריד לי את ה-2000 ש"ח.בקיצור אני לא שלמה עם העסקה ומרגישה שעבדו עליי ואני רוצה לבטל.. השאלה שלי  האם אני יכולה להשיב את המקדמה של ה-1000 ש"ח? לא חתמנו על איזשהו חוזה שהיה כתוב שיש דמי ביטול או שיוחזר או לא יוחזר חלק מהמקדמה... מה גם שחלפו ממש מס' ימים מאז וזה לא שהעבודה על השמלה החלה כבר...אשמח לתשובה מהירה לגבי המקדמה.. עדיין לא דיברתי עם הסלון כלות ואני לא יודעת מה תיהיה התשובה שלהם בנוגע להשבת הכסף

    • ביטול עסקת הזמנה
      איציק שר שלום | 07/04/2010 09:35

      אלי, ראשית, מזל טוב! ככלל, לא ניתן לבטל הזמנה מיוחדת. מעבר לכך, בכל עסק אמור להיות שלט שעוסק במדיניות העסק לצורך החזרת מוצר, ביטול עסקה וכדומה. אם קיים שלט מעין זה, את חייבת לעמוד בדרישותיו. אם אין, ואין גם הסכם בכתוב וטרם בוצעה הזמנת הבד, קיימת לך הזכות לבקש ביטול העסקה והחזר המקדמה. עם זאת, אין להתעלם מהעובדה שאותו מעצב או מי מטעם העסק, טרח מזמנו למענך, כך שמן ההגיון הוא שיבקשו במינימום את שכר זמנם.

      • ביטול עסקה והשבת מקדמה
        אלי | 07/04/2010 14:32

        תודה על התגובה המהירה...אבל בנוגע לתשובתך המעצב עוד לא החל להשקיע מזמנו כפי שכתבתי לדבריו זמן אספקה של הבד הינו 90 יום ומיום העסקה עברו רק שבועיים כמו כן מדובר בסלון כלות גדול והשימוש בבד הזה ספציפית נעשה לא רק לצורך השמלה שלי.. עדיין מגיע לו משהו על הטרחה שהוא עוד לא טרח?? כמו כן אמרת שאם אין מדיניות ביטול אז קיימת לי הזכות לבקש החזר המקדמה השאלה אין אני יכולה לעמוד על שלי מבלי להגיע לתביעות וכאלה?

        • המשך
          איציק שר שלום | 07/04/2010 14:57

          לשלוח מכתב מסודר, להסביר את הבעיתיות ברכישה המדוברת ולבקש החזר המקדמה. לגבי שכר טרחת המעצב ואחרים - אין להתעלם מהעובדה שהוא או האחרים טרחו סביב הזמנתך {מדידות, טלפונים, זמן וכדומה...} ומן הסתם זכאיים הם לקבל תמורה ולו מזערית לעבודתם. בהתאם לתשובתם תשקלי צעדייך.