בקשה להבהרת פס"ד

  • למי פונים בבקשת הבהרת פסק דין?
    לילך | 06/04/2010 17:38

    שלום ברשותי לקבל הבהרה לגבי פסק דין שניתן בבית דין לתביעות קטנות, נתקלתי באתר http://www.smallclaims.co.il/SmallClaims במצב שאם רוצים הבהרה אז אפשר לפנות ב-2 דרכים: פנייה לרשם להוצאה לפועל או פנייה בבקשת פסק דין הצהרתי . מצורף הציטוט מאתר זה. אז בעצם למי פונים? ואם פונים לרשם איפה הוא יושב? מה צריך להביא חוץ מהבקשת הבהרה? אציין שפעם אחרונה שביקשתי הבהרה ענתה לי השופטת" פסק דין ניתן ע"י בתאריך*******" לא הבנתי מה הקשר !!!! הווה אומר, שבפני בעל דין, המבקש הבהרה על פסק דינו של בית המשפט תביעות קטנות, פתוחות שתי דרכים: האחת, לפנות לר' ההוצאה לפועל בבקשת הבהרה לפסק הדין, והלה יפנה לבית המשפט שנתן את פסק הדין שיבהיר מהי כוונתו, מכוח סעיף 12 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967. והדרך השנייה, הנה לבקש פסק דין הצהרתי, בו בקש בעל הדין להבהיר את פסק הדין הטעון הבהרה. עם זאת, הדרך הדיונית הראויה יותר היא פנייה לר' ההוצאה לפועל בבקשת הבהרה.

    • בקשה להבהרת פס"ד
      איציק שר שלום | 07/04/2010 09:16

      לילך שלום, את בקשת ההבהרה מגישים לבית המשפט / הדין / הוצל"פ, שבו ניתן פסה"ד.