פרוצדורת תביעה כנגד מוסך

  • שאלות פרוצדורה לתביעות קטנות
    גיל | 06/04/2010 17:20

    שלום רב, אני מתכוון להגיש תביעה כנגד מוסך שלדעתי הונה אותי. אשמח לקבל תשובה על השאלות הבאות: 1) האם בית המשפט לתביעות קטנות הוא הפורום המתאים לתביעה? 2) האם ניתן לתבוע אובדן יום עבודה (עבור הופעה בדיון) במסגרת תביעות קטנות? אם כן, האם צריך להמציא תלוש שכר? 3) האם מקובל לתבוע גם את דמי האגרה ששולמו עבור הגשת התביעה? 4) האם ניתן לדרוש ריבית והצמדה מיום שהתעוררה עילת התביעה?

    • פרוצדורת תביעה כנגד מוסך
      איציק שר שלום | 07/04/2010 09:11

      גיל שלום, 1. כן, ובתנאי שסכום התביעה לא יעלה את הסך של 31.200 ש"ח. 2. כן, לא חייב לצרף תלוש, שכן בית המשפט כולל זאת בהוצאות המשפט. 3. כן. 4. כן.

      • עוד שאלה...
        גיל | 07/04/2010 13:03

        איציק, תודה רבה על תשובותיך, שמצידן מעוררות כמובן עוד כמה נוספות...: 1) האם בית המשפט יכול להעביר את התיק לבוררות באיגוד המוסכים? האם יש לי זכות להתנגד? 2) איזה סכום (שבית המשפט יראה כסביר) ניתן לתבוע במסגרת "הוצאות משפט"? 3) האם אני צריך לצרף חישוב ריבית והצמדה לתביעה, או שלבית המשפט יש פרוצדורה משלו לחישוב? 4) מהי רמת פירוט הטיעונים שכדאי להגיש? או במילים אחרות: מתי בית המשפט מתחיל לראות בתובע "טרחן" (כולה כ 2000 ש"ח תביעה...). מבטיח לסיים את שאלותי בזאת. ושוב תודה.

        • המשך
          איציק שר שלום | 07/04/2010 14:07

          1. אין מעבירים תיק לבוררות או גישור, אלא בהסכמת הצדדים. 2. ממליץ להשאיר זאת לשיקול בית המשפט. 3. אין צורך לצרף. 4. לתבוע את הבסיס ואת השאר להשאיר לשיקול בית המשפט. כמבן לפרט את עגמת הנפש, טרחה, זמן וכדומה, זאת בכדי לאפשר לבית המשפט סיבה טובה לחייב את הנתבע בהוצאות גבוהות בנוסף לסך התביעה - לא להגזים ולמרוח!