ביטול מנוי בחדר כושר עקב מגבלה רפואית

  • ביטול מנוי חדר כושר
    אמא של שקד | 06/04/2010 09:34

    אני סובלת הפריצת דיסק ותקופות שבהם אין לי אפשרות להתאמן . בשל כך מיציתי כבר 3 חודשי הקפאה בשל אי כושר בריאותי, כמובן בהצגת אישור רפואי . כעת לא ניתן לנצל יותר על כן אני בהליכי ביטול המנוי בהולמס פליס . לטענתם לא מגיע לי החזר בגין תקופת הקפאה כמו כן עלי לשלם קנס ביטול. האם זה חוקי . להבנתי בשל ביטול מסיבות רפואיות עלי לקבל החזר מלא בגין התקופה שעומדת לרשות היתרת המנוי - כולל הקפאות .כמו כן לא רואה סיבה שיחייבו אותי בקנס .... אני לא מתכוונת לוותר על מאות שקלים רק בגלל שנוסח החוזה שלהם מקפח ומתיר ביטול חד צידי בלבד... פרט נוסף שמעיד על התנהלות תאות בצע מצידם - אין כלל הקפדה ברישום מנוי חדש ו/או חידוש בהצגת אישור רפואי שמתיר אימון . כרגע אני ב"המתנה" לתשובת מנהלת הסניף בנתניה - ובהמשך עם תשובה שלילית ,כנרא שיהיה עלי להתקדם לתביעה קטנה . אנא חוות דעתכם .

    • ביטול מנוי בחדר כושר עקב מגבלה רפואית
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/04/2010 10:08

      בוקר טוב 'אמא של שקד', באם מדובר בבעיה רפואית שהתגלתה לאחר שכבר רכשת את המנוי (ולא קודם לכן) אני סבור שהועבדה שאותה מגבלה רפואית מונעת ממך מלעשות שימוש במנוי מקימה לך עילה לבטלו ללא דמי ביטול (או לכל היותר דמי ביטול סמליים ביותר), וכך אף נקבע בעבר בעניין דומה בפס"ד של ביהמ"ש לתביעות קטנות בירושלים. מכל מקום, יש לבחון את המקרה לגופו ובאופן מקיף טרם הגשת תביעה ויש לקחת בחשבון שפסה"ד הנ"ל אינו מהווה הלכה מחייבת ויתכן שבתי משפט אחרים יפסקו אחרת, באותן נסיבות. שיהיה בהצלחה והעיקר - תרגישי טוב.

      • ביטול מנוי הולמס פליס
        אמא של שקד | 06/04/2010 10:23

        תודה על המענה המהיר . המגבלה הרפואית אכן התגלתה אחרי רכישת המנוי .דמי הביטול שהם דורשים 249 שח- לטעמי ממש לא סביר כשחודש מנוי עולה לי 239 ש"ח. בתשובתך לא ראיתי התייחסות לתקופה בגינה מגיע לי ההחזר - האם מותר לרשת הולמס פלייס להחריג תקופת הקפאה מהתקופה בגינה מגיע לי החזר כספי ? תקופת הקפאה היא תקופת אימון לכל דבר . מדובר ב90 יום של הקפאה בשל מגבלה בריאותית= 3 חודשי מנוי 329*3= 987 ש"ח . אנא תשובתך תודה מראש

        • ביטול מנוי לחדר כושר
          עו"ד אפי אהרונוב | 06/04/2010 14:48

          שלום 'אמא של שקד', יותר חשוב בעיני לדעת כמה חודשים נותרו עד פקיעת המנוי, בכדי להעריך את הסכום שהם מבקשים. דרישה לתשלום שציינת הכולל את חודשי ההקפאה נראים לא סבירים בעיני, הגם שאין מניעה חוקית ברורה בעניין. בכל מקרה, היה ואת מגישה תביעה, כדאי להצטייד בחוות דעת רפואית מבוססת ולא רק באישור רפואי (כ"כ ניתן, אך לא הכרחי, להסתייע בעניין בעו"ד). שיהיה בהצלחה.