ביטול נופש ע"י הספק

  • מה והאם לתבוע בגין ביטול חופשה בטעות? אירוע משלשום
    רמית | 03/04/2010 23:14

    הזמנתי נופש לסופ"ש בבקבות יוקרתיות בקבוץ אפיקים.קיבלתי אישור בדואר יום כעבור מס' ימים.בבואנו לקבוץ, ביום ההזמנה (שישי) הופתעתי לגלות כי אין לי מקום נופש.על הזמנתי נרשם באדום "בוטלה",והחדר הועבר לאחרים.כמובן שניסו להאשים אותי (אני שהגעתי עם חצי בית במזוודה,בשבוע 35 להריוני ועם ילדה ותינוקת בת שנתיים).הסבירו לי "לא כותבים סתם ככה בוטל על הזמנה". שאלתי מול מי בוטל ומתי בוטל? אבל כמובן שאין תשובות.מאחר ומדובר על חופשת הפסח לא היה מקום חלופי.הציעו לי לחפש באינטרנט מקום (תודה).חיפשו לבסוף עבורי ולא מצאו.הציעו לי לבוא בחג השני (כבר לא רלבנטי לי כי יש בי"ס ועבודה).בסוף הציעו לי סופ"ש חלופי ללא תשלום.נסענו משם.לא מצאנו שום מקום לינה בכל הגליל! בסוף ישנו בקמפינג באוהל שמישהו רחום נתן לנו,העיקר לא לאכזב את הילדות. חזרנו עייפים ומטונפים הביתה.התקשרנו שוב לקבוץ לנסות לממש את החופשה שמגיעה לנו כפיצוי,לסופ"ש הבא,אך לאחר שהמזכירה בדקה היא חזרה אלינו עם תשובה "מצטערת,תפוס הכל,ננסה מועד אחר".אבל אני בשבוע הבא כבר נכנסת לחודש תשיעי ולא יהיה עוד סופ"ש בקרוב.אני רוצה לתבוע אותם על כל מהלך העניינים הלקוי,ועל הנופש האחרון שבוזבז לי האם יש דרך? רמית

    • ביטול נופש ע"י הספק
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/04/2010 23:50

      שבוע טוב רמית, על פניו מדובר בהתנהלות שערורייתית של בית המלון וניתן להגיש תביעה קטנה. כדאי לתאר את השתלשלות העניינים, הטרחה ועוגמת הנפש שנגרמה לכם. כיון שקשה לכמת את הנזק שנגרם ניתן לנקוב בסכום סביר (כמה אלפי שקלים) או לחילופין להשאיר את העניין לשיקול דעתו של ביהמ"ש. מועדים לשמחה ובהצלחה.

      • בהמשך לשאלתי-גם שיקר לי
        רמית | 05/04/2010 00:10

        הבוקר בשל תחושת לב, התקשרתי לבדוק אם יש מקומות בבית הנופש,ענתה לי פקידה שלא מכירה אותי או את המקרה, ושמחה לבשר לי שיש בסופ"ש זה מקומות לינה, וזאת למרות שאתמול סרבו לקבוע לי נופש פיצוי לסופ"ש בטענה שהכל תפוס. כלומר גם שיקרו לי. האם זה לדעתך יתמוך בתביעתי? האם כתב תביעה צריך למסור באזור מגוריי או באזור מגורי העסק (אזור הכנרת)? תודה

        • ביטול נופש
          עו"ד אפי אהרונוב | 05/04/2010 20:07

          ערב טוב רמית, כל התנהלות לא תקינה של בעל המקום יכולה להואיל. מומלץ מאוד לנסות ולהקליט את השיחות מולם, בכדי שתהיינה בידיכם ראיות מוצקות. כיון שבית המלון ממוקם באיזור הכנרת ניתן להגיש את התביעה באחד מבתי המשפט שבמחוז צפון (כלומר: נצרת, טבריה, בית שאן, צפת, עפולה, קרית שמונה, קצרין או מסעדה שברמת הגולן). שיהיה בהצלחה.