תביעה כנגד הסכם שבע"פ

  • תביעה קטנה נגד הוט
    יובל | 01/04/2010 15:25

    אני נרדף על ידי הוט טלקום לאחר שלפני שנתיים ניסיתי לחודש חינם את קו הטלפון שלהם. (חוזה בעל פה). (3) שאלות. (1)האם הנתבעת צריכה להיות רק הוט טלקום או שאני יכול לצרף ולתבוע גם את עורכי הדין מרדכי כהן- ניסן וניסים זוהר ממשרד עורכי הדין על סחיטה באיומים ולהיטות לא להרפות מהפרשה על אף הראיות וההסברים שקיבלו . (מצד שני זה יציב מולי עו"ד) (2) לאחר שעברו לאיומים הצלחתי להשיג הקלטות של שיחות עם נציגות הוט שמאשרות שהיתה לי עסקה חינמית. גם מאשרות שכל נסיונות משיכות הכסף מהכרטיס שלי לא היו מוצדקות ושיפעלו תוך יומיים לבטל את החוב. מה שלא קרה. חשבתי לצרף את ההקלטות על CD לכל עותק של התביעה ולתמלל קטעים נבחרים. האם זה צעד אפשרי? (3) קיבלתי מחברת האשראי את כספי חזרה והיא ניתקה אותם ממני (לכן הוט העבירו את "החוב" לגביה באיומים). התביעה נועדה להסיר את האיומים מעלי. יכולתי לשלם להם בין 100 ("החוב כביכול" ) עד ל 350 לעורכי הדין (כולל גביה וריביות) . אבל זה לא מוסרי להכנע למלכודת ולאיומים. האם אני יכול לתבוע גם פיצוי כספי (כמעט שנתיים של מרדף והפחדות שהייתי חסר עונים מולו (עד להקלטות) ועדיין אתה מקבל בערב הסדר איום נוסף זה מטריד ומשבית שמחה. האם אני צריך לנקוב בסכום פיצוי אן להשאירו לשופט? איך מכמתים ובכמה את הנזק תודה

    • תביעה כנגד הסכם שבע"פ
      איציק שר שלום | 03/04/2010 22:31

      יובל שלום, 1. אינך יכול לתבוע מי מטעם החברה, אלא את החברה עצמה. 2. כן. 3. בנסיבות אלה, ובהוצאת מה שאתה מגדיר כ'עגמת נפש ומטרד, מי שאמור לתבוע, זה הם אותך ולא אתה אותם. אם אתה חושב שהצדק עמך, אין לך מה מהתייחס לפניות אלה ולהודיע להם בכתב, שמעתה, אתה מבקש לקבל ולהשיב בכתב - אין טעם לנהל שיחות ברור ובטח הסכמים בטלפון! בית המשפט לתביעות קטנות אינו ממהר כלל לתת פיצוי עבור עגמת נפש, אלא במקרים מוכחים ונדירים.

      • תודה אבל עוד הבהרה בבקשה
        יובל | 04/04/2010 01:26

        לא הבנתי את התשובה ל(3). איזה דרך פרט ללשלם להם כסף שלא מגיע להם יש לי כדh למנע מהם להפעיל צווי עקול ושאר בישין. האם לא סביר לצפות משופט להטיל עליהם קנס שירתיע אותם מלנסות לסחוט כסף באיומים מ"אומללי" שלכדו עם חוזה בעל פה? מה עם ה "עד 10000 שקל ללא הוכחת נזק"? שקראתי במדור זה. וגם מול 10000 עדיין יש להם טקטיקה מנצחת אם פר אחד כמוני יש 30 אנשים שמעדיפים לשלם 350 שח כדי להשיג שקט ולא לפגוש צווי עיקול. יש לי אפס ניסיון בלתבוע או להיות מאוים בעיקולים לכן מאד אודה לך אם תסביר לי האם והיכן אני טועה

        • המשך
          איציק שר שלום | 04/04/2010 10:48

          לא ניתן לנקוט כנגדך בשום הליך משפטי ללא צו שופט או ראש הוצל"פ וזאת רק לאחר שתינתן לך הזדמנות להתנגד. הם יכולים להמשיך ולאיים עלייך באין ספור הליכים ומהלכים. כל שעליך לעשות, זה לא הלתייחס לשום פנייה טלפונית ובמקביל לשגר מכתב, שמעתה אתה מבקש שכל פניותם אליך יהיו בכתב בלבד. ציין גם שאתה הקלטתה את כל השיחות עמם.