ביטול עסקה לרכישת כרטיסי טיסה

  • לפני כשבוע הזמנתי כרטיס טיסה דרך החברה בטלפון
    ורה | 26/03/2010 12:31

    לפני 8 ימים ביקשתי מחברה לרכוש עבורי כרטיס טיסה לעוד חודש וחצינתתי פרטים מזהים כמו טלפון,מס דרקון (שפג תוקף) ת.לידה ות.ז.היא דיברה עם סוכנת נסיעות והזמינה דרכה כרטיסאני לא שחתמתי על שום מסמך חוץ מצ'ק שהועבר ע"י חברה לסוכנת נסיעותאני רוצה לבטל טיסה היום,כעבור 8 ימים והם מבקשים ממני דמי ביטולכמה הם לא אומרים,צריכים לבדוקאני חוששת שיעבור זמן והסכום יגדלהאם אני חיבבת לשלם דמי ביטול אם לא חתמתי על חוקי החברי/הסכם כלשהו???מה האחוז שמותר להם לגבות ממני אם בכלל?תודה מראש

    • ביטול עסקה לרכישת כרטיסי טיסה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/03/2010 09:12

      בוקר טוב ורה, ע"פ החוק ניתן לבטל עסקה לרכישת שירותי נופש שנעשתה דרך הטלפון תוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה, ובלבד שנותרו 7 ימי עבודה עד מועד מתן השירות. כיון שטרם חלפו 14 ימים מהמועד שהזמנת את הכרטיסים ויש עוד למעלה מחודש ימים עד מועד מתן השירות, הרי שזכותך לבטל את העסקה. עם ביטול העסקה עליך לשלם לסוכנות דימ ביטול בסך של 5% מערך העסקה הכולל או 100 ש"ח לאדם - הנמוך מביניהם. אם הסוכנות מסרבת לאפשר את הביטול ו/או גובה סכום כספי גבוה מהנ"ל, ניתן לתבוע ממנה פיצוי ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 10,000 ש"ח. חג כשר ושמח.

      • חברת תעופה הסכימו להחזיר לי פחות מחצי מהסכום של הכ
        ורה | 03/04/2010 18:07

        סוכנת נסיעות הסכימה לבטל לי את הכרטיס אך אמרה שההחזר שמגיע לי זה רק 204 דולר מתוך 490 בגלל חברת תעופהזה נשמע לי ממש מוגזם,מיוחד כשיש עוד יותר מחודש לטיסה ואני כלל לא חתמתי על שום הסכםמה אפשר לעשות כדי לזכות בהחזר גבוהה יותר?אני סטודנטית וביטלתי כרטיס כי לא הצלחתי למצוא עבודה נוספת כדי לממן טיול

      • הזמנתי רק כרטיס טיסה
        ורה | 03/04/2010 18:11

        אני גם הזמנתי רק כרטיס הלוך וחזור אפילו בלי מלון