מיטה בלי רגליים

  • בעל חנות הרהיטים מסרב להחזיר את המקדמה!
    יוני | 25/03/2010 21:22

    לפני שבועיים הזמנתי 2 מיטות במידה 70\190 מחנות במרכז רחובות.במהלך ההזמנה הובטח לי כי המיטות יהיו מוכנות כשבוע אחרי ההזמנה ובגלל שהזמנתי ביום שישי זה יהיה ביום ראשון שבוע אחרי.ביום ראשון התקשרתי והודיעו לי שהמיטות מוכנות אך את המזרנים עוד לא הביאו מהמפעל. ביום שני עדיין לא וכך כל יום במהלך השבוע ולבסוף ביום חמישי בשעה 16:30 זה הגיע והמוכר סיפר שבמפעל טעו והכינו מזרן עבה יותר ממה שהזמנתי (למרות שבהזמנה לא מצויין עובי המזרן) וכי עליי להוסיף 100 ש"ח לכל מיטה או לחילופין להוביל את המזרנים הגדולים הביתה ושאחרי החג יישלחו לי המזרנים הקטנים יותר הביתה וזאת בתמורה לפיקדון של 200 ש"ח.הבהרתי למוכר כי איני מעוניין במזרנים העבים וגם לא בהובלה המיותרת (שאני עושה) וגם שאני לא מתכוון לקחת מוצר הביתה ושלאחר חודש יאמרו לי שהם מחייבים אותי על המזרן העבה כיוון שיש עליו כתמים או פגמים.בנוסף המיטות הוזמנו כמיטה יהודית (2 מחוברות שניתן להפריד) ובבסיס ישנה מסגרת עץ שלא ניתן להצמיד בגללה את המזרנים ותמיד נשאר רווח של 5 ס"מ בין מיטה למיטה כפתרון הראה לי המוכר 2 קרשים שעליי לפרק בכדי שזה יצמד?! לבסוף הקש האחרון היה שגיליתי שאין למיטות רגליים וכששאלתי את המוכר הוא הודיע לי שכיוון שלא הזמנתי הובלה עליי להרכיב את רגלי המיטה בעצמי (דבר המצריך 20 קדיחות בכל מיטה, חורים שלא נעשו מראש). כשהסברתי למוכר שזה לא מקובל לקבל שירות כזה גרוע! הסחורה היא לא מה שהזמנתי. מה שכן הזמנתי עוד לא יוצר (המזרנים). ומה שכן יוצר, יוצר לא לפי ההזמנה.ואפילו העובדה שהמיטה לא מורכבת בשלמותה ושעליי להרכיב רגליים זה מוגזם!הודעתי לבעל החנות שאם הייתי מעוניין להרכיב מיטה עם מברגה בעצמי הייתי קונה עצים ולא מיטה מחנות רהיטים! וביקשתי לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה חזרה (500 ש"ח).בעל העסק מסרב לשלם את המקדמה, בטענה שהמיטה אינה בגודל סטנדרטי( המיטה שלי 190\70 והסטנדרטי 190\80).אני צריך ייעוץ בכדי לדעת מה הזכויות שלי כקונה ואיך אני מחזיר ממנו את הכסף שלי?תודה מראש יוני.

    • מיטה בלי רגליים
      איציק שר שלום | 27/03/2010 21:07

      יוני שלום,מפנייתך, לא ניתן להבין באם המיטה נמצאת בביתך. אכתוב תגובתי מתוך הנחה שהיא אינה בביתך. מחד, יש דבר מה, במה שטוען בעל העסק לעניין 'ביטול עסקה שנעשתה בהזמנה מיוחדת', ומאידך אין בידו דבר, ולא חצי דבר, לדרוש ממך לספוג איחור בהספקת המיטה, אי התאמת מזרון, אי הרכבת רגליים ואי יכולת פשוטה בהצמדת המיטות למיטה זוגית. בנסיבות אלה מציע שתשלח אליו מכתב רשום ותבקש תיקון הליקויים לאלתר והספקת המיטה מייד, או לחילופין החזר כספי של 500 ש"ח כמקדמה שנתת לו וכן עוד 500 ש"ח כפיצוי עגמת נפש על העובדה שנשארת לבסוף קרח מכאן ומכאן, אחרת תגרור אותו להליך משפטי בהתאם לתשובתו תשקול צעדייך.