ביטול עסקת רכישת רכב

  • ממש דקה אחרי..
    דורית | 16/03/2010 09:12

    רכשתי רכב, יד שניה. כ-500 מ' לאחר היציאה מבית המוכר, שבק המזגן, ובעצירה בצד שביצעתי נותרתי עם ידית ההילוכים ביד. קראתי למוכר. הגיע, אמר: "כן זה קורה לפעמים" ובקשר לידית "רק תכניסי אותה בחזרה. לא יקרה לך כלום. אפשר ככה לנסוע". ויחדיו נסענו למוסך מורשה. בשל הכסף שהיה עליו לשלם גם בעבור הבדיקה והצפי לעלות עתידית, לא רצה המוכר ליצור עימם ההתקשרות ונסענו למוסך אחר, מקצועי, מומחי מזגנים. בדקו ומצאו שעלות התיקון 700 ש"ח לערך. אמנם המזגן עובד, אך עובד ומפסיק עובד ומפסיק. ביקשתי וקיבלתי הצעת מחיר ופירוט מהות התקלה. ביקשתי הכסף מהמוכר אך לא רצה לתת. לא ביצעתי התיקון, ואני שואלת האם אני יכולה להחזיר את הרכב כי לא מסר את כל הידוע לו, או על סיכון החיים בו הייתי נתונה עקב אי הידיעה על הידית המתפרקת, או האם יש לי סיכוי משפטי כלשהו לקבל פיצוי על כך או את מחיר המזגן אולי?? משהו??

    • ביטול עסקת רכישת רכב
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/03/2010 10:44

      דורית שלום, כיון שנמעת מלבדוק את הרכב בדיקה רצינית לפני רכישתו, יקשה עליך לבטל את העסקה לגמרי. ואולם, בהחלט יש מקום, לטעמי, לתבוע מהמוכר את עלות התיקונים הנדרשים שעליהם לא התריע בתוספת פיצוי על עוגמת נפש. שיהיה בהצלחה.

      • ועוד דקה אחרי
        דורית | 16/03/2010 12:03

        תודה רבה. אך בדקתי בדיקה רצינית במכון רציני. מערכת המזגן לא הוזכרה. למרות זאת, כפי שאמרתי המוכר אמר, "כן זה קורה לפעמים". גם לגבי הידית לא היה אזכור בבדיקה הרצינית שערכתי. האם הסיכוי שלי גדול יותר, אם כך, לקבל הכסף? האם דרך תביעה, קטנה גדולה או איך? תודה דורית

        • המשך
          איציק שר שלום | 17/03/2010 15:25

          דורית שלום, בנסיבות אלה, נראה שיש בידך עילה להגשת תביעה, הן נגד המוכר מתוקף החוק בעניין, והן נגד המכון עצמו, מעצם העובדה שלא מצא ולא הציג בפנייך את אותן תקלות ברכב. למרות זאת, יש לבחון את כל הניירת ורק אז להחליט בעניין תביעה וסכום.