החזרת מוצר שאינו מתאים

  • החזרת מוצר בשל אי התאמה
    דנה | 13/03/2010 20:14

    שלום, לפני יומיים רכשתי לבני נעלים בחנות בקניון. כשהגעתי הביתה מדדתי לו את הנעליים וגיליתי שהן קטנות. במוצאי שבת, יומיים בלבד לאחר הרכישה ניגשתי לחנות וביקשתי להחליף למידה גדולה יותר. נמסר לי כי הנעליים אזלו והוצע לי לבחור בנעליים אחרות. מאחר והנעלים שקניתי הן מדגם מאוד ספציפי ומאחר ואין לי צורך בנעלים אחרות, ביקתי לבטל את החיוב בכרטיס האשראי ע"מ שאוכל לרכוש את אותן נעלים בחנות אחרת. המוכרת סירבה בתוקף ואמרה שאצלהם נהוג לתת רק זיכוי ולא החזר כספי. שאלתי היא: האם אין המקרה נחשב ל"אי התאמה" לפי חוק המכר ולכן אני זכאית להחזר כספי? והאם סעיף 14ו לחוק הגנת הצרכן לא מזכה אותי בהחזר כספי? ובכלל - האם ייתכן כי רק זיכוי בחנות הוא העומד לרשותי וכי כלל אין אפשרות לקבל החזר כספי? תודה רבה מראש ושבוע טוב!

    • החזרת מוצר שאינו מתאים
      איציק שר שלום | 14/03/2010 18:24

      דנה שלום, החוק בהחלט מגן על הצרכן בפני סיטואציה מעין זו. בכל עסק אמור להיות שלט "מדיניות החזר מוצרים שלא עקב פגם", ובו ניתן הסבר מפורט לאופי המדיניות. יש לבחון אם קיים שילוט מעין זה בחנות ובמידת הצורך לבקש היצמדות אליו. בנסיבות המדוברות מציע לשלוח מכתב רשום לחנות ולבקש קבלת זיכוי עבור הנעלים שאינן מתאימות לזה שאמור לנעול אותן.