סכסוך בין שכנים

  • בין שכנים
    אדווה | 12/03/2010 12:18

    שלום רב, לפני הכל רציתי להודות על האתר המצויין ועל השירות שאתם עושים. אני מקווה שאני בפורום הנכון... אנו גרים בבית פרטי בצמוד לשכנים כאשר ביננו מפרידה חומה. השכנים טוענים כי בחצר שלהם יש צינור ביוב השייך לנו וכי הוא אינו תקין וכל הביוב נשפך בחצר שלהם.הם פנו לעירייה שבדקה ואמרה כי הצינור לא בתחום אחריותם כי הוא פרטי. חשבתי להביא איש מקצוע שיבדוק למי שייך הצינור ומהי התקלה. שאלתי היא: מי משלם על הבדיקה שקובעת למי שייך הצינור? במידה והצינור אכן שלנו אבל עובר בשטח שלהם - מי אחראי לתקנו במידה והם פגעו בצינור במהלך עבודה בגינה למשל? מי קובע ובורר בעיניים שכאלה? תודה מראש

    • סכסוך בין שכנים
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/03/2010 14:32

      אדווה שלום, בשלב ראשון, לטעמי, יש לברר מה הסטאטוס של הצינור (כלומר, איזו יחידה הוא 'משרת'). לאחר מכן, יהיה מקום לבחון את השאלה שוב, לאור הכללים המשפטיים הרלבנטיים. אם יש אפשרות לגלגל את מחיר הבדיקה על השכנים (או לפחות להחתים אותם על התחייבות להחזיר לכם את עלות הבדיקה, באם יתברר שהצינור לא 'משרת' את יחידתכם) - מוטב. באם העניין לא מסתדר, אני סבור שחלוקה שווה במימון הבדיקה היא הוגנת, בנסיבות העניין. שבת שלום.

      • תודה רבה על התשובה  לת
        אדווה | 14/03/2010 09:56