חיוב בניגוד למוסכם

  • בעיה מול חברת אורנג'
    אני | 10/03/2010 20:57

    בררתי עם חברת אורנג' על מסלול שיחות בטלפון קווי שלהם עבור אמא שלי, והנציג אמר לי שחצי שנה יהיה שיחות חינם לכל היעדים עד 4800 דקות. לאור כך סכימתי איתם (עבור אמא שלי), והתקינו קו וכו'. לבסוף התברר שה"חינם" היה רק עד 1200 דקות, והגיעו 2 חשובניות "שמנות" על 2 חודשים = מיד כשראינו את זה, ביטלנו את המנוי (ניתן לבטל עד חודשיים ראשונים..) , אולם על חודש אחד הם כבר גבו, ועל החודש השני - עדיין לא (מיהרנו לבטל את הוראת הקבע). כעת הם מבקשים שנשלם את החשובנית השניה השאלה שלי: מה המצב המשפטי שלי? על מי חובת ההוכחה מוטלת - עלי (-שאני טוענת שאמרו לי שיהיה חינם עד 4800 דקות) או עליהם (- שטוענים שאמרו שיהיה חינם רק עד 1200 דקות) ? והאם יש משמעות לכך שבעצם אני זו שסגרתי מולם (בשביל אמי) ולא אמי בעצמה? במילם אחרות: האם אין ברירה ואנחנו צריכים לשלם להם, או שעדיף לנו להודיע להם שאנו רוצים ללכת למשפט מולם? ואולי בכלל כדאי לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות (על החשבונית הראשונה שכבר גבו). ? תודה!

    • חיוב בניגוד למוסכם
      איציק שר שלום | 11/03/2010 09:43

      שלום, בשלב זה מציע לשלוח מכתב רשום בעניין ובהתאם לתשובתם להמשיך. יש להזדרז היות והם ינקטו בהליכים משפטיים לגביית החוב.

      • 2 שאלות:
        אני | 11/03/2010 19:31

        א. האם מספיק לשלוח פקס או צריך דווקא דואר רשום? ב. מבחינה משפטית - אם אני אתבע אותם - על מי תהיה מוטלת חובת ההוכחה -עלי או עליהם? כי לאף אחד אין הוכחה מה נאמר לי - אני טוענת שהם אמרו שיהיה חינם עד 4800 ש"ח, והם - אמנם לא יודעים מה בדיוק נאמר לי -אבל טוענים שאין כזה דבר ושמקסימום חינם זה 2400 דקות.

        • המשך
          איציק שר שלום | 12/03/2010 09:26

          א. רצוי בדואר רשום. ב. חובת ההוכחה הראשונית הנה תמיד על התובע. כמובן כשהנתבע טוען דבר מה, חובתו להוכיח זאת.