החזרת מוצר פגום

  • החזרת מגפיים לחנות
    חגית | 10/03/2010 17:13

    שלום רב, רכשתי מגפיים בחנות בקניון, ואחרי פחות משבוע התקלף העור בקדמת המגף, ניגשתי לחנות והמוכרת אמרה שבגדול אין מה לעשות כי אין אחריות לקילופים, ובנוסף כנראה שנתקלתי במשהו. הבהרתי למוכרת שממש לא נתקלתי בדבר והלכתי הליכה נורמלית לחלוטין, אבל המוכרת נשארה בשלה. אך לקחה את המגפיים לתיקון למרות שאמרתי לה שלא ניתן לתקן קילוף כזה. בכל אופן הם החזירו לי את המגפיים אותו הדבר כמו שהיו עם הקילוף וטענו שתיקנו. יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של החברה והם חזרו אלי בטענה שהמגפיים בסדר גמור, אמרתי להם שאני לא יכולה לנעול אותן יותר בגלל הקילוף ושהן עלו לי מעט ובנוסף המגפיים הן מגפי עור אמיתי ואמורות להיות איכותיות, נציגת החברה טוענת שמבחינתה המגפיים בסדר, ושאין אחריות לקילופים לא משנה כמה זמן אחרי הקניה זה קרה. עבר חודש מאז שקניתי אותם שלושה שבועות מתוכם הנעליים בחנות, מה אני יכולה לעשות עם תשובה שכזו? אכן רשום בקבלה שלהם שאין אחריות לקילופים אך מצד שני זה קרה לי בפחות משבוע לאחר הקניה האם באמת אין אחריות לנעליים גם כשמדובר בזמן קצר שכזה אחרי הקניה? מה אני יכולה לעשות כדי לא להפסיד את כספי? הנעליים עלו לי 500 ש"ח. במבצע במקור הן 700 ש"ח. המגפיים עדיין בחנות האם עלי לקחתם או להשאירם עד שאחליט מה לעשות? תודה רבה על העזרה.

    • החזרת מוצר פגום
      איציק שר שלום | 11/03/2010 09:30

      חגית שלום, בכדי לקבוע אם מדובר בפגם בייצור או כתוצאה משימוש, יש לקחת את המגף למומחה בתחום העור ולבקש חוו"ד בכתוב. זה כשלעצמו עולה כסף ואולי אף יותר מהנעל. מציע לשלוח מכתב מסודר ולהציע כפשרה, העברת המגף לחוו"ד מומחה נייטרלי שיתן דעתו, כשכל צד משלם חצי מהסכום למומחה, ובאם יקבע זה שהמגף פגומה מייצור, תקבלי פיצוי מלא בעדה וכן את החלק ששלמת למומחה ובאם יקבע שזה כתוצאה משימוש, תשלמי את את החלק של החנות בתשלום למומחה ותישארי עם המגף כפי שהיא. אי תשובתם להצעה, יש בה עילה לתביעה, שהרי אם הם חושבים שמדובר בפגם כתוצאה משימוש, אזי מדוע לא הסכימו לפשרה. יתכן מאד שרק מההצעה הנ"ל הם יסכימו להחליף לך את המגף בלי לקחת אחריות על הפגם. בהתאם לתשובתם תשקלי המשך דרכך בעניין.