פרשנות ל"בלאי" בעבודת דפוס

  • בעיה עם בית דפוס
    רון "עסק אגדה" | 10/03/2010 05:13

    שלום. רציתי להתייעץ באיזה נושא אם אפשר בבקשה. יש לי עסק פירסומי, שזה מגנט גדול כזה עם מלא עסקים עליו, בסגנון "דף הזהב" שמחולק. נתתי לבית דפוס להדפיס את הפליירים שלי. שם חתמתי איתם על חוזה הזמנה, שאותו אני צירפתי להודעה. הזמנתי 10,000 עותקים, בסופו של דבר קיבלתי 12,000 שכן בית דפוס תמיד נוהג להדפיס כמות מסוימת יותר ליתר ביטחון. כ-2700 פליירים מתוכם היו חתוכים בצורה לא טובה כלפי פנים עד שנחתכו מספר מודעות בצידם, בגלל שזה עסק פירסומי וכל מודעה שם היא בתשלום, זה לא מתקבל שמודעות יחתכו אפילו לא בקצת. חתמנו מראש על סטיה בחוזה של 3 מ''מ, אבל הסטייה הייתה כ4-6 מ''מ, יש לציין שלפני ההדפסה ישבנו עם הגרפיקאי של בית הדפוס, שמראש הזהיר שזה יכול להחתך עד לכ3 מ"מ ולכן הקטנו ביחד את המודעות והדף עוד יותר מהמקור כדי שדברים כאלה לא יקרו. בחוזה שלהם יש עוד סעיף של בלאי של כ7% מהסחורה, אבל לא מצויין שהחיתוך זה גם בלאי, אלא הוא מופיע כסעיף נפרד עם הגבלות (של 3 מ"מ). מצד שני אם נקח את ההזמנה המקורית של 10,000 עותקים, הבלאי יוצא 7% ( כ-700 פליירים). כשחזרנו אליהם הם לא רצו להחליף לנו את הפליירים הפגומים (רק בגדר ה10,000 שהזמנו במקור), אלא הם הציעו דברים חלופיים שלא ענו על הסטנדרטים המינימליים של הפלייר. השאלה שלי היא אם אני יכול ללכת לבית משפט ולתבוע אותם על הסחורה הלא טובה? ואם הסעיף של הבלאי כולל בתוכו גם את החיתוך, למרות שזה מופיע כסעיף נפרד? בתודה רבה מראש, רון, עסק אגדה.

    • פרשנות ל"בלאי" בעבודת דפוס
      איציק שר שלום | 10/03/2010 08:24

      רון שלום, אתה הזמנת 10.000 ובפועל קיבלת 12.000 הבלאי היה 2700 ובפועל הם מסכימים להחליף לך את ה 700 מתוך ההזמנה המקורית. אתה לא מסכים משיקולך. לא רואה כאן שום עילה לתביעה משפטית. חיתוך לא נכון גם נכנס לקטגוריה של "בלאי".

      • תגובת המשך
        רון, עסק אגדה | 10/03/2010 17:03

        איציק שלום, קודם כל תודה על תגובתך. כהמשך למה שכתבת, הם לא מוכנים להחליף את ה700 כמו שצריך, אחרת בהחלט הייתי מסכים. כדי שתבין, אני הזמנתי פלייר בעובי של 250 גרם, כשהם אמרו שהם מוכנים להחליף את ה700 זה לפלייר בעובי של 170 גרם בלבד, מה שלא עומד בסטנדרטים שלי, מהסיבה הפשוטה שכמו שהסברתי להם, צריך להדביק עליו מגנטים בפינות ופלייר בעובי כזה פשוט מתקפל כלפי פנים ולא מחזיק מעמד עם כובד המגנט. הצעתי להם פלייר של 200 גרם כפשרה, אך הם לא היו מוכנים לשמוע אותי בשום אופציה אחרת. ובקשר לחיתוך, אם הוא נכנס לקטגוריה של בלאי, אך הוא מצוין כסעיף נפרד, הגדרת הסעיף (של 3 מ"מ) לא אמורה להגביל אותו? או שבכל זאת הוא מופיע כסעיף חופשי לבלאי של כמה שיצא בלי קשר להגבלה ולסעיף השני?

        • המשך
          איציק שר שלום | 10/03/2010 17:15

          אין ספק שאותם 700 "בעיתיים" אמורים להיות מוחלפים במסגרת האחריות להזמנה הכוללת של 10.000 שהוזמנו ובאותו עובי. מציע שתשלח להם מכתב מסודר בעניין, תעמוד על זכיותיך בהתאם להסכם עמם ואף תאיים לנקוט כנגדם בהליך משפטי. אם הנושא "נגרר" ואתה רואה שאין לך בררה אלא לתבוע, אתה מוזמן לפנות אלינו דרך הייעוץ האישי.

          • המשך
            רון, עסק אגדה | 10/03/2010 17:56

            תודה שוב על עזרתך! אך כשהודעתי להם שבכוונתי לנקוט כנגדם הליכים משפטיים, הם פשוט גיחכו ושלחו אותי בטענה שהם חסינים משפטית בעקבות החוזה שחתמתי עליו, וכיוון ששם מצוין שייתכן בלאי של 7 אחוז מהסחורה ובגלל שזה מה שקרה (700 פליירים) אני לא יכול לתבוע אותם כיוון שחתמתי על כך מראש. האם החוזה באמת מגן עליהם מבחינה משפטית בנושא? תודה שוב, רון.

            • המשך
              איציק שר שלום | 11/03/2010 09:07

              את ההסכם שצרפת בתחילה לא הצלחתי לקרוא. אם אכן רשום כך, אזי הם מוגנים משפטית. נסה להגיע עמם לפשרה.

              • חוזה
                רון, עסק אגדה | 11/03/2010 17:16

                העלתי שוב את החוזה בצורה מוקטנת, מקווה שהפעם תוכל לראות אותו כמו שצריך, כולל הסעיפים שציינתי, וכך תראה בדיוק אם אכן הם מוגנים. בתודה רבה, רון.

                • המשך
                  איציק שר שלום | 11/03/2010 18:12

                  ממה שקראתי, נראה שהם גיבו עצמם כנדרש. לא מציע להתעסק עם זה בהליך משפטי.