מקדמה כדמי ביטול

  • ביטול והחזר מקדמה
    נתנאל | 03/03/2010 00:22

    שלום. לפני מספר שבועות רכשתי מטבח לדירה חדשה בסכום של 20000 ש"ח לאספקה בעוד כשנה. במעמד הרכישה שילמתי מקדמה של 5000 ש"ח וקיבלתי את תכניות המטבח העתידי. במעמד הקניה לא נאמר לי דבר על תנאי ההחזר במקרה של ביטול ולא חתמתי על כל מסמך הנוגע לקנס או דמי ביטול כלשהם. לאחר מספר שבועות הסתבר לי שישנן הוצאות רבות נוספות וכי רכש המטבח בסכום המקורי הינה הוצאה גבוהה מדי. פנינו לחברה על מנת לבטל את הקניה ונציגת המכירות אמרה שמאחר וקיבלנו תכניות נצטרך להשאיר כ"קנס" את סכום המקדמה של 25%. האם טענתה חוקית? האם יש דרך לקבל את כספי חזרה? לא בוצעה ע"י החברה כל הזמנה של חומר גלם. במידה והדבר אפשרי - מה מומלץ לעשות בכדי לקבל את הכסף בחזרה? תודה רבה נתנאל

    • מקדמה כדמי ביטול
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/03/2010 17:17

      נתנאל שלום, ככל שלא הוסכם על כך שהמקדמה מהווה 'דמי ביטול', אני סבור כי החברה אינה יכולה לדרוש אותך מהם בדיעבד. בכל מקרה, היה והדבר יגיע לפתחו של ביהמ"ש אני מעריך כי תחוייב בתשלום חלק מהמקדמה לפחות, כדמי ביטול. לאור זאת, מומלץ בשלב ראשון להגיע להסדר עם החברה על דמי ביטול חלקיים מתוך המקדמה. יש מקום לשקול סיוע של עו"ד בפנייה של החברה ובניהול מו"מ עמה. שיהיה בהצלחה.