חבל על המאמץ

  • התייחבות לספק אינטרנט
    אייל | 02/03/2010 16:20

    שלום. לפני מספר חודשים נגמרה תקופת ההתחייבות שלי לספק האינטרנט (נטוויז'ן), ולכן הם העלו את התעריף החודשי אותו אני אמור לשלם. הדבר לא מצא חן בעיני ולכן התקשרתי וביקשתי לחזור לתעריף הקודם וכי אינני מעוניין בשום התחיבות כלפיהם. הנ"ל הסכימו והחלו לחייב אותי חודשית. אך כעת בבואי להתנתק הם טוענים כי אני מחוייב להם והדבר הוסבר ע"י נציגת המכירות כאשר הוסכם על תנאי המבצע החדשים. קיים הבדל מהותי בין החשבוניות הישנות (בתקופת ההתחייבות) לבין החשבוניות החדשות (תקופת ההתחייבות לכאורה). בחשבוניות הישנות התשלום היה כולל מע"מ ובתנאי המבצע הייתה רשומה שם החבילה. בחשבוניות החדשות לעומת זאת, התשלום והמע"מ הם נפרדים ובתנאי המבצע רשום חיוב חודשי. הספקית טוענת בתוקף כי לא ייתכן שיחדשו איתי את ההסכם ללא חיוב וכי רשום להם במחשב כי הסכמתי להתחייבות למרות שאין כך הדבר. האם החשבוניות שהונפקו על ידם זו הוכחה מספיק טובה לאי קיום ההתחייבות או שאאלץ להמשיך אתם את הקשר?

    • חבל על המאמץ
      אדיר שמעוני | 02/03/2010 19:31

      לא קיימות אצלהם חבילו ללא התחייבות לעל אורך התקופה אלא אם ציינו את זה בוודאות וקיבלתה את ההסמכתא לכך.. אז תבקרש להאזין להקלטה של השיחה או שתבקש פיצוי של חודשי חינם-וזה יקזז את הסכום.. תהיה עקשן ותרוויח. אני לא חושב שינוי במלל הגדרת החבילה משפיע כי יש חידוש בחבילות שלהם.. אבל שתדע שזו הספקית הכי טובה שיש בארץ,ותהנה מהאיכות..

      • התחייבות בע"פ
        עו"ד אפי אהרונוב | 03/03/2010 08:21

        בוקר טוב אייל, בשלב זה כדאי להמשיך ולהתווכח עם החברה, להעלות את טענותיך בצורה מסודרת ובכתב ולהזהיר שבכוונתך לפתוח בהליך משפטי. היה ותחליט לתבוע את החברה עליך לקחת בחשבון שבהיעדר ראיות לצדדים, ההכרעה תהיה בין הגרסאות ויתכן שביהמ"ש ישתכנע בצדקת גרסת החברה.