תשלום לגרר במסגרת מנוי

  • תביעה להשבת כספים שנגבו שלא כחוק מחברת גרירה
    יוצי | 26/02/2010 10:38

    העובדות: גיליתי תקלה ברכב ולא הצלחתי להניע אותו. והזמנתי שרותי חילוץ לרכב מחברת ***צונזר ע"י המערכת*** הגרר הגיע בדק את הרכב איתר בעיה בהנעה של הרכב והמליץ לגרור את הרכב למוסך שלי לטיפול. הרכב עבר בדיקה ואותרה בעיה במצבר לאחר שהחליף את המצבר ללא תמורה מאחר והמצבר היה בתקופת האחריות. כשבוע לאחר מכן הרכב לא התניע הזמנתי בשנית שרותי חילוץ והודעתי שהרכב שוב לא מניע. הפקידה בטלפון הודיע לי כי מכיוון שזו קריאה שנייה עליי להפקיד עירבון בכרטיס האשראי ואם זו תקלה חוזרת הרי שאחויב בתשלום. לאחר שהסברתי לה שהמצבר הוחלף וניתן לי מצבר חדש תמורתו הרי שהתקלה שאותרה ותוקנה לא נחשבת כ"תקלה חוזרת" הפקדתי בידיה את מספר האשראי תוך דרישה לעדכן אותי טרם החיוב ובסיבתו. הפקידה הבהירה לי כי לדעתה מדובר בתקלה חוזרת, ואני אחויב בתשלום עבור הפעולה. למרות שחזרתי והסברתי כי עדיין אין לא בידי ולא בידה נתונים מה קרה לרכב ואין היא יכולה על סמך קריאתי לקבוע באופן שרירותי לחלוטין ומראש כי מדובר ב"תקלה חוזרת" וכל דבריה הינם רק לצרכי כיסוי והוצאת כספים שלא כדין. חזרתי ובקשתי כי תואיל לשלוח אליי את ההסכם בין החברה לביני (דבר שלא נעשה עד כתיבת מכתב זה) ואת פירוט הפעולות שנעשו ברכבי בקריאה הראשונה וכן בקריאה הנוכחית. כמו"כ אם לדעתה צריך לגבות כסף עבור שרות זה שידע אותי בדבר ותבקש את אישורי על כך. רכב חילוץ הגיע, בדק את הרכב, והעלה כי מדובר ב"מצבר מרוקן". הוא החליף אותו ב"מצבר חלופי" ונסעתי לחשמלאי רכב. לאחר בדיקה של מערכת החשמל הובהר לי כי המצבר תקין וכנראה מה שאירע במהלך אותם ימים המצבר "התרוקן" עד לרגע זה המכונית נוסעת כסדרה. חברת זברה גבתה ממני כסף עבור "שרות חוזר על אותה תקלה בסך 210 ש"ח. אני מרגיש מרומה ושגבו ממני 1. כסף ללא הצדקה 2. ללא אישורי וחרף מחאתי 1. והאם הם צודקים? 2. מה ניתן לעשות?

    • תשלום לגרר במסגרת מנוי
      איציק שר שלום | 28/02/2010 10:40

      שלום, הגרירה הראשונה נעשתה בשל בעיית מצבר, ולאחר כשבוע, גם הגרירה השניה, נעשתה בשל בעית מצבר. מכאן זה נראה כאותה תקלה. למרות זאת, ובפרט בשל העובדה שחלף שבוע מיום הגרירה הראשונה לשניה, מציע לשלוח להם מכתב ולבקש זיכוי חזרה. צריך הלסביר ולשכנע. כדאי מאד לבחון את ההסכם עמם, ובפרט לבדוק, מי מוסמך להחליט, מה היא "תקלה חוזרת"? ללא קשר לאמור לעיל - מצבר חדש לא אמור להתרוקן תוך שבוע ופתאום לעבוד. אם רכבך עדין עם אותו מצבר, כדאי לבצע בדיקה יסודית יותר.