מקרה דומה עם חברת תקשורת "פלאפון"

  • סירוב לקבל חזרה מוצר
    אליאנה | 25/02/2010 12:20

    רכשתי במבצע ראוטר בחנות מחשבים. כשהגעתי הביתה ופתחתי את הקופסה הסתבר לי שקניתי את המוצר הלא מתאים לי. חזרתי לחנות אך שם סירבו לקבל המוצר בחזרה בטענה שכשהקופסה פתוחה הם לא יכולים להחזיר המוצר ולהזדכות עליו כי זה מוצר אלקטרוני. זאת, למרות שלא השתמשתי במוצר והוא לא הותקן באף מחשב. ברשת מתחרה טענו שהמדיניות אצלם כן להחליף/לזכות בגין המוצר במקרה כזה. מי צודק ומה ניתן לעשות? תודה מראש

    • מקרה דומה עם חברת תקשורת "פלאפון"
      מריה | 25/02/2010 17:50

      לפני כשבוע רכשתי 2 מכשירים באחת מנקודות המכירה של רשת "פלאפון". לאחר מחשבה ארוכה החלטתי להחזיר את המכשירים לחברה בידיעה על חוק "ביטול עסקה" עד 14 יום. כשהגעתי לסניף הנציגים סירבו לקבל את המכשירים בחזרה בטענה שזה בלתי אפשרי לפי החוק שלהם ובלי הסבר הגיוני. לא רק זאת, הם גם גירשו אותי מהסניף וסרבו למסור יותר פקטים ואת סיבת הסירוב שלהם לקבלת המוצר. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות הלאה? כי אין באפשרותי לשלם על המכשירים ובחברה אמרו לי להתייעץ עם עורך דין להמשך הטיפול.

      • החזרת מוצר לאחר פתיחת אריזתו
        איציק שר שלום | 26/02/2010 09:54

        אליאנה שלום, בכל עסק אמור להיות שלט "מדיניות החזרת מוצרים", ובמקרה המדובר, אמור להיות מצויין ש"אין החזרת מוצר לאחר פתיחתו, גם באם הוא לא פגום". אם אין שלט בכלל ועם הכיתוב האחרון בפרט, אזי לפי סע' 4 ג' {ב} לחוק הגנת הצרכן, חייב בעל העסק לקבל את המוצר המדובר, ובזמן המדובר, חזרה. מציע לשלוח מכתב ולבקש את התמורה חזרה, או החלפה למוצר מתאים.