דמי ביטול טיסה

  • ביטול טיסה - עקב אישפוז
    מירי | 25/02/2010 12:14

    הוריי רכשו כרטיסי טיסה לארה"ב במרץ 2009 ואמורים היו לטוס ביולי 2009 בחודש יוני אימי אושפזה והודענו חודש לפני הטיסה שאנו במטלים את הטיסה בעקבות אישפוזה. חייבו את הוריי בדמי ביטול 250$ לכרטיס סה"כ 500$ סכום לא מבוטל!!! פניתי לחברת הביטוח הם אמרו שעליי לפנות לחברה שדרכה הזמנתי את הכרטיס כי החיוב הוא על ביטול הכרטיס מחברת דלתא. האם כדאי לפנות לתביעות קטנות בתביעה כי הדבר לא מתקדם החברת נסיעות אומרת שהיא פנתה לדלתא והם טרם השיבו וכבר עברו 8 חודשים!!!! כמה צריך עוד לחכות?

    • דמי ביטול טיסה
      איציק שר שלום | 26/02/2010 09:04

      מירי שלום, לדעתי, דמי הביטול, כפי שנקבעו, מגובים על ידי החברה בהסכם עמכם. מציע לבחון את ההסכם, ומשם יהיה יותר קל להחליט לגבי הליך משפטי. סביר להניח שזה מצויין בקטן למטה. גם אם מצאתם שהחברה צודקת, שווה לפנות בכתב ולנסות להקטין. בכל מקרה נחכה לדעתו של עוה"ד אפי אהרונוב.

      • fbxh
        מישהו | 26/02/2010 10:43

        שלום, אני מתעסק בעיקר בתחום זה בעבודתי, ראשית, יש לעיין בתנאי החוזה מול חב' הביטוח ולבדוק מדוע לא החזירו את כל הסכום 0לכל חב' ביטוח יש תנאים משלה, לרוב מבצעים החזר מלא,וודאי כי מדובר באשפוז). דבר נוסף,לפנות לנציגות דלתא בארץ אם אינני טועה יש להם נציגות בארץ ולהגיש בקשה, ניתן להגיש את הבקשה לדלתא בחו"ל במידה והנושא בארץ לא מתקדם. לגבי תביעה קטנה, אין צורך להגיש, עלייך להבין כי החזר כספי במקרה זה הינו על בסיס "לפנים משורת הדין" ולא ניתן לחייב את חב' התעופה לבצע את ההחזר, מומלץ להתאזר בסבלנות ולפנות לצינורות המקובלים או מעליהם אולם באותם צינורות). רפואה שלמה ושבת שלום.