מטרד יונים ממזגן השכנים

  • נזק של שכן
    אשר | 24/02/2010 18:09

    שלום רב. אנו גרים בקומה שנייה בבניין משותף בעל 3 קומותברחוב העצמאות 22 פתח תקווה , חברים באגודה לתרבות הדיור. לשכנה שמעלינו יש מזגן והמנוע שלו יושב בדיוק מעל לסלון שלנו (מרכז הבית ). בין המנוע למגש עצמו ישנו רווח ועליו באות יונים יושבות שם ועושות את צרכהם על מעקה הסלון שלנו. המעקה כל הזמן מתלכלך ולפעמים צואת היונים נכנסת לסלון. דבר זה מהוה מטרד מהותי עבורנו הן מבחינה אסתתית והן מבחינה בריאותית. ניסנו להתמודד עם הבעיה עי' ריסוס, דוקרנים למניהם וכו' ללא הצלחה. ביקשנו מהשכנה לטפל בבעיה ע'י הזזת המנוע או כל פתרון קבוע אחר והיא אינה מוכנה לשאת בהוצאות אפילו שהיא יודע שהיא גורמת לנו נזק של ממש. ברצוננו לדעת מי אחראי לנזק האמור ועליו לשאת בהוצאות. נשמח לקבל חוות דעת בנושא ואת סעיפי החוק הרלוונטים.

    • מטרד יונים ממזגן השכנים
      איציק שר שלום | 25/02/2010 12:31

      אשר שלום, ישנם מס' דרכים להתמודד מול הבעיה: א. לבקש את התערבות וועד הבית. ב. להגיש תלונה בתרבות הדיור. ג. תביעה משפטית על הנזק בתביעות קטנות, או "צו עשה" בבית המשפט השלום. מציע בתחילה לבקש את התערבות וועד הבית, ואם לא עוזר, לשלוח מכתב רשום לשכנים בדבר כוונתכם להתלונן כנגדם ואף להגיש תביעה משפטית בשל הנזק והמטרד.