החזרת דמי רישום

  • בקשה להחזר דמי רישום באוניברסיטת חיפה
    מרים לובינסקי | 22/02/2010 07:59

    אדונים נכבדים, ביום 5.1.2010, התקשרתי בטלפון ליחידה ללימודי חוץ באוניברסיטת חיפה, התעניינתי בתוכנית לימודי תעודה, ניהול משאבי אנוש. קבלתי הודעה במייל, שהלימודים החלו, ביום 22.12.2009, ובמייל שני הלימודים החלו ביום 29.12.2009., בתחילה סברתי שזו טעות אולם הסתבר שהייתה כוונה. נרשם גובה שכר הלימוד, עלות דמי ההרשמה, ובקשה להעביר בהקדם את הטופס ההרשמה. דמי הרשמה בסך 290 ש"ח. ביום 7.1.2010, העברתי בפקס טופס הרשמה. לאחר ששלחתי את טופס ההרשמה, הודיעה לי גברת קרן, מרכזת לימודי החוץ, שבגלל שהתכנית כבר החלה, והפסדתי שלושה שיעורים, התכנית לא תקנה לי גמולים. ביום 8.1.2010, העברתי מייל בו הודעתי שלא נאמר לי כל המידע בטרם נרשמתי, שלא ידעתי שעל המצטרפים באיחור, יחולו מגבלות כל שהן, הודעתי שאמתין לתוכנית הבאה, ובקשתי לא לחייב אותי בדמי הרשמה. מלכתחילה התעניינתי בלימודי תעודה, ושאלתי אם התוכנית מוגדרת לימודי תעודה, וכל הזמן נעניתי הן בטלפון, והן במיילים שמדובר בלימודי תעודה, מה שהסתבר שאינו כן, ואינו תואם את הגדרת תקנון שירות המדינה (להלן: תקשי"ר), ללימודי תעודה. הואיל וההרשמה נעשתה תוך כדי הלימודים שכבר החלו, וגריעת הזכויות שמקנה התעודה נודעה לי רק לאחר ששלחתי את טופס ההרשמה. והואיל והסתבר שלימודי התעודה אינם תואמים את הגדרת לימודי תעודה על פי הגדרתם בתקשי"ר, מה גם שאין זו חובתי לבדוק ולאמת הגדרת תוכנית לימודים, ובכל זאת בדקתי, אלא שעובדה זו התבררה, רק לאחר שטופס ההרשמה נשלח, לא קבלתי שום מידע מהותי על התכנית אלא רק לאחר ששלחתי את הטופס ההרשמה, וזו הטעייה לשמה. הרשמת תלמידים נעשית לפני תחילת הלימודים, וכל המידע מסופק לתלמיד בטרם נרשם, מה שלא היה במקרה הזה, כלומר, הרשמה נעשתה לא בתהליך רגיל. בגלל שלא קבלתי את כל המידע שהיה נחוץ לי שאם היה המידע בא לידיעתי ללא ספק לא הייתי נרשמת. אני סבורה שגברת קרן, מרכזת לימודי החוץ, הטעתה אותי בכך שרק אחרי שהעברתי את טופס ההרשמה, החלה לטפטף מידע. אי גילוי העובדות בטרם ההרשמה, מהווה הטעיה שאילולא נעשתה לא הייתי שולחת את הטופס ההרשמה. בקשתי את דמי ההרשמה, אולם מנהל היחידה לימודי החוץ, מתעקש שלא להשיב לי את דמי ההרשמה. אני סבורה שנעשקתי בכוונה. אבקש להודיעני, אם כדאי לי לתבוע תביעה קטנה. בכבוד רב, לובינסקי מרים

    • החזרת דמי רישום
      איציק שר שלום | 23/02/2010 10:32

      שלום רב, מציע שתעבירי מכתב רשום בנושא, ורק לפי תשובתם תשקלי תביעה. בעקרון, תמיד ניתן לתבוע, אך רגע לפני, כדאי לנסות בדרך פשוטה יותר.