התייחסות

  • סוגייה - פרילאנסר שהפך לעובד
    אברהם | 13/02/2010 16:11

    סוגייה - פרילאנסר שהפך לעובד:אני סיכמתי כפרילאנסר עם חברה שאקבל עמלה עבור הבאת לקוח חדש לחברה. בסמוך להסכם הנ"ל לאחר כחודש, הוצעה לי עבודה בחברה כשכיר ותוגמלתי ע"י משכורת קבועה וכן סוכם שאקבל את העמלות עבור העסקה שהבאתי כתוספת לשכר. קבענו בהסכם ההעסקה שלי - משכורת + עמלות מהתקבולים שיתקבלו בגין אותה עסקה. לאחר 7 חודשים פוטרתי ולא שילמו לי משכורת אחרונה, הודעה מוקמת ופידיון ימי חופשה, ובעקבות כך הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה. לאחר כשנה וחצי מאז הפיטורים, נודע לי מעובד בחברה שהעסקה בגינה קיבלתי עמלות גדלה ומגיעים לי עמלות נוספות. האם אני יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות לדרוש את העמלות שמגיעות לי כפרילאנסר ולא כעובד...כי בית הדין לעבודה לוקח לו הרבה יותר זמן לסיים תיק מאשר בתביעות קטנות.תודה רבה מראש, אברהם

    • התייחסות
      איציק {} | 14/02/2010 11:18

      שלום רב, לטעמי נכון תעשה אם תשאיר את תביעתך בבית הדין לעבודה, שכן זה המקום בו אמורים ליפסוק בעניינך כעובד שכיר. לא כדאי להתפזר, מה גם שבית המשפט לתביעות קטנות עלול להפנות אותך חזרה לבית הדין. סביר להניח שאם תמשוך את תביעתך בבית הדין,תחוייב בהוצאות ההגנה של המעביד. אתה אמור לתבוע רק את מה שסוכם עמך ולא קבלת בפועל.

      • תודה רבה על תשובתך ושאלה?
        אברהם | 14/02/2010 12:08

        אתה עו"ד? אני לא מתכוון למשוך את תביעתי אלא לפתוח תיק חדש בנוסף בתביעות קטנות, כי הייתי גם פרילאנסר...

        • המשך
          איציק {} | 14/02/2010 12:24

          אני לא עו"ד. בטרם תפנה לבית המשפט לתביעות קטנות, מציע שתמתין לדעתו של עוה"ד אפי אהרונוב.

        • ניהול הליך נוסף במקביל
          עו"ד אפי אהרונוב | 14/02/2010 17:47

          ערב טוב אברהם, ככל שמתנהלת במקביל תביעה על בסיס אותן עובדות, הרי שהיה ותפתח תיק נוסף בביהמ"ש לתביעות קטנות קרוב לודאי שתביעתך תימחק מעת שביהמ"ש יתוודע לכך (למשל ע"י העלאת העניין ע"י הצד השני) ואתה תחוייב בהוצאות משפט.