התייסות

  • שירות גרירה
    יוסף | 11/02/2010 03:35

    שלום רב, בכתב השירות של חברת הגרירה שלי מצויין כי לא אהיה זכאי לשירות גרירה נוסף "בגין אותו אירוע". אכוון את דבריי לכך שלפני קרוב לחודשיים התחמם לי הרכב וגררו לי אותו למוסך ושם החליפו לי רדיאטור חדש. לאחר יותר מחודש התחמם שוב המנוע אולם חברת הגרירה סירבה לגרור בטענה שמדובר ב"אותו אירוע", ומערימה עליי קשיים של הצגת חשבוניות (שלא נשמרו על ידי) למרות שהחימום נוצר כתוצאה מבעיות שונות. החברה מתעקשת כי באם לא אוכיח לה כי הרכב טופל (למרות שנגרר למוסך) אחוייב בתשלום הגרירה. כרגע אני נתון לחסדיו של המוסכניק שיאתר עבורי את החשבונית - דבר שלא נראה לי שיקרה. מהו אותו "אירוע"? האם מישהו יכול להסביר לי למה שתי הגרירות שנתבקשו במועדים מרוחקים ובגין תקלות שונות נכללו תחת אותו "אירוע"? האם החברה פועלת קשורה?

    • התייסות
      איציק {} | 11/02/2010 09:09

      שלום רב, לטעמי, כלל וכלל אין מדובר באותו אירוע, הן מבחינת הזמניים והן מבחינת התקלה שחזרה, בטח שלא באחריותך. חברת הגרירה אינה יכולה להכנס לעניינך ולבקש חשבונית עבור תקלה שתוקנה לפני כחודש וזאת בכדי להוכיח להזמנת הגרירה הנוכחית. אני בעצמי גררתי את רכבי יום אחרי יום בשל אותה תקלה ולא נדרשתי מאומה. אתה יכול לכתוב להם, שאם תחוייב, תלך איתם לתביעה.

      • שירות גרירה
        יוסף | 12/02/2010 03:58

        העניין הוא, שבסעיף 3.5 לכתב השירות של ממסי, זה מצויין מפורשות למרות שבאמת מדובר בבעיה שונה מזו שהצריכה את הגרירה הראשונה. https://www.harel-group.co.il/wps/wcm/connect/977ab50048cd389ea051f9d754c3c0ee/memsi_grira_0403.pdf?MOD=AJPERES העברתי להם אישור בכתב מהמוסך שאכן הרכב ביקר באותו מועד במוסך ועבר טיפול של רדיאטור אולם, ממסי ממשיכה להערים עליי קשיים ומאיימת כי תיפרע ממני את מלוא סכום הגרירה. לאור כתה השירות הנ"ל, מהו הסיכוי שאכן אזכה בתביעה כזו?

        • פרשנות חוזה
          עו"ד אפי אהרונוב | 12/02/2010 10:37

          יוסף שלום, לדעתי, במקרה שתיארת יש פער בין המשמעות המילולית של החוזה המצריך קבלה לבין הפרשנות התכליתית שלו, ולא מן הנמנע שביהמ"ש יקבל את עמדתך למרות שהיא אינה עומדת בקנה אחד עם לשון החוזה. היה ותבחר להגיש תביעה, כדאי לתמוך אותה בתצהיר של בעל המוסך שיאשר את ביצוע הטיפול, את נסיבות הצורך בטיפול ואת נסיבות אובדן הקבלה. שבת שלום ובהצלחה.