התייחסות

  • ביטול הרשמה לקורס
    שרון | 10/02/2010 21:58

    שלוםנרשמתי לקורס בחברה מסויימת, שילמתי מקדמה ולאחר מספר ימים את כול הסכום באשראי בטלפון. לאחר כמה ימים שלחו לי את טופס הרישום לקורס עם התנאים להרשמה ולצערי גיליתי שאם אני רוצה לבטל את ההרשמה, אין החזר כספי. (לא חתמתי על כלום)היות שגיליתי רק אחרי שנרשמתי שהקורס ממש גרוע ולא מקצועי, התקשרתי לבטל אך כמובן שהם לא מסכימים להחזיר לי את הכסףאגב, הקורס מתחיל עוד שבוע. יש מה לעשות?תודה מראש

    • התייחסות
      איציק {} | 11/02/2010 08:48

      שלום רב, בשלב זה שלח להם מכתב רשום ובו תציין את העובדה שהוסתרה ממך בדבר אופציית ביטול בטרם התחלת הקורס. בקש לבטל את העסקה ולקבל כספך חזרה, אחרת תאלץ להגיע עמם להליך משפטי. אין צורך לפרט במכתבך שלדעתך מדובר בקורס ברמה נמוכה ולא לטעמך.

      • ביטול קורס
        עו"ד אפי אהרונוב | 11/02/2010 12:38

        שרון שלום, באם אכן מדובר בקורס לא מקצועי והעניין לא הוברר לך מכלתחילה, בטרם נרשמת, יש לך עילה לדרוש החזר כספי מלא. באם 'מקצועיותו' של הקורס נתונה בספק (או שאין ביכולתך להוכיח את חוסר המקצועיות) עליך לשלם דמי ביטול (לפחות 10%-15% מעלות הקורס), אם כי, ביהמ"ש קבע כי דרישה לתשלום מלא עבור קורס שהשתתפות בו בוטלה אינה מחייבת, ואף במדה שדרישה זו עוגנה בחוזה היא מהווה תנאי מקפח בחוזה אחיד ודינה להתבטל. לאור זאת, בשלב ראשון מומלץ לפנות אל המכון ולדרוש החזר כספי מלא תוך איום בהגשת תביעה באם לא ייעשה כן. מומלץ לפנות באמצעות עו"ד. לאור תגובתם יהיה מקום לשקול את המשך צעדיך. שיהיה בהצלחה.

        • ביטול קורס
          שרון | 11/02/2010 13:11

          דיברתי עם החברה והבסרתי להם שהם הסתירו מידע ממני ולא ידעתי שאיפשר לבטל או לשלם דמי ביטול לפני הקורס. התגובה שלהם - בעיה שלך, הייתי צריך לשאול. השאלה עכשיו אם להשתתף בקורס כי גם ככה שילמתי או שיש לי סיכוי לנצח בבית משפט ולקבל קצת כסף בחזרה.

          • ביטול קורס
            עו"ד אפי אהרונוב | 12/02/2010 09:28

            שרון שלום, כאמור, במספר מקרים קבע ביהמ"ש כי גם בעת ביטול קורס ללא סיבה, בטרם החל הקורס, אין לגבות מהתלמיד דמי ביטול גבוהים מדי, כך שאני סבור שיש לך עילת תביעה טובה, אם כי, כביחס לכל עילת תביעה, לא ניתן לדעת מראש כיצד יפסוק ביהמ"ש בנסיבות הספציפיות ולאור טענות הנתבעת בכתב הגנתה ובדיון. שבת שלום ובהצלחה.