התייחסות

  • דגים
    אורי | 09/02/2010 11:16

    קניתי דג בחנות לחיות מחמד כאשר הכנסתי אותו לאקוריום הדג מת והרג את כל הדגים שהיו באקוריום מה אני יכול לעשות? ראוי לציין כי הסברתי למוכר איזה דגים יש לי טרם רכשתי את הדג החדש

    • התייחסות
      איציק {} | 09/02/2010 16:59

      שלום רב, צריך למצוא ולהוכיח את הקשר בין בריאותו של הדג בעת קנייתו וצירופו לאקווריום, למות הדגים האחרים. יתכן והיה חולה והדביק את האחרים. קשה מאד להוכיח דבר כזה. אם סוג הדג שקנית יכול לחיות ולא להזיק לסוגי הדגים שהיו באקווריום, אזי אין מה לבוא בטענה מסוג זה למוכר, למעט אם תמצא שבריאות הדג הביאה למות הדגים האחרים.

      • הוכחת תביעה
        עו"ד אפי אהרונוב | 10/02/2010 14:31

        אורי שלום, על מנת לזכות בתביעה עליך לשכנע את ביהמ"ש כי הדגים ה'מקוריים' מתו כתוצאה מהכנסת הדג ה'חדש', וכי על המוכר היה לצפות זאת מראש. אם יש לך אפשרות להוכיח זאת, למשל באמצעות חומר שתאסוף או מומחה שיכול להעיד, יש טעם לגשת לתביעה. היה ואין בידך ראיות, סיכויי התביעה אינם גבוהים ועליך לקחת זאת בחשבון בטרם הגשתה. בכל מקרה, אני ממליץ כמעט תמיד לנסות ולהפעיל לחץ על המוכר (וכן להזהירו מפני תביעה) ולנסות להוציא ממנו פיצוי או הטבה מסוימת, ולו סמלית. שיהיה בהצלחה.