התייחסות

  • טכנאי YES
    פואד אלבז | 07/02/2010 20:04

    שלום רב פנייתי היא בהקשר לחוק הטכנאים ומול חברת YES בין השעות 14:00-16:00 ביום שני - הראשון לפברואר .. לפני כמעט שבועיים תיאמתי התקנת מעבר וכמו כל לקוח תמים ופראיר עדכנתי בעבודה שאני יוצא מוקדם ... 10 דקות לשתיים אלא מה .. בשעה 13:30 אני מקבל צלצול ממספר חסוי אז הייתי כאמור בישיבת עבודה אז סיננתי את השיחה בתמימות רבה שהשעה עוד לא שתים ואני עדיין לא חתמתי עם YES חוזה עבדות תיאמנו מ 14:00 אז אני אהיה זמין ב 14:00 ולא דקה אחת לפני מה שיותר גרוע שאני מכיר את הנוהל יותר טוב מ 95% מהמנהלים של החברה (ואני מכיר אישית את רובם) . הפק"ע אופסה בשעה 13:45 וגם זה לפני חלון הזמן אני ובתמימות הייתי בטוח שיש נוהל וחוק שקובעים שאני חייב להיות זמין רק בשעות בהן תיאמנו ולא לפני וזה נוהל העבודה .. ואף אחד לא אמר לי שאני חייב להיות זמין גם לפני ויש הקלטות של השיחות ובכולן תהיה זמין מ 14:00 באים החבר'ה שלהם ולוקחים את זה שאני צריך לשמש להם GPS כתירוץ והם לא מכירים את הבית שלי ובכלל מזה ישוב תל-שבע ממש מענין אותי איך הם מגיעים ? אני לא GPS ומה שיותר גרוע שהתירוץ הראשון היה : היו שם המתקינים ולא היית בבית ואז שינו גרסא לקטע עם ה GPS ב 17:30 אני מתקשר שוב בתמימות ושואל מה קרה עם ההתקנה שלי אני כמו איזה כלב קשור לבית ולא יכול לזוז ואין אדם שמתקשר שיעדכן אותי באים מאחרים מתים משהו אבל אין .. ב 17:30 עונה לי נציגה חמודה ואומרת לי אני בודקת שיגיעו אליך עכשיו וחוזרת אליך תוך שעה בטח אתם כבר יודעים מה קרה ... התקשרתי ב 19:45 שוב הפעם מה קורה איתי אמרתם שעה עברו שעה ו 10 אא היא לא עידכנה אותי שזהו לא מגיעים ואני ... בטח כמו כלב קשור .. לא סתם כלב .. כלב פראיר ופה ושם אמרו לא נבוא ואנחנו נבדוק לדחות למועד אחר אבל חבראיה מה קורה עם יום העבודה שהפסדתי ומה עם יום העבודה שאני הולך להפסיד שוב אם בכלל אקבל אישור נוסף לא חשוב .. אבל מתקשר ואומרים שחוק הגנת הצרכן קובע שאיחור עד 3 שעות זה 300 ש"ח ואחרי זה 600 ומגיע לך הזיכוי אבל אחרי התיעצות עם אחמ"ש : לא מגיע לך זיכוי מה כי לפני חלון הזמן שלך לא היית זמין היית צריך להיות זמין יומיים לפני וגם לאשר קבלת SMS וללכת לבזק אונליין בב"ש לחתום שם שאכן תהיה בזמן ההתקנה (החלק של לענות יום לפני לשיחת וידוא הגעה ואישור קבלת SMS באמת נכונים ולקחו את זה כתירוץ אחרי זה למה לא הגענו כי יום לפני לא ענית !) איזה תירוץ הזוי מה שיותר מגעיל אותי : אומרת לי אנחנו נזכה אותך ב 129 ש"ח כאשר אותו יום גרם לי להפסיד מעל ל400 שקל ואני הולך להפסיד סכום דומה אם בכלל אסכים לעוד עילבון מהם אחת הנציגות ( מיטל ) אומרת לי שהחוק מתייחס לאיחורים וכאן הפירצה לחוק הזה שאם מאחרים אז לא מגיעים בכלל וככה חוסכים את הכסף אני לא יודע למי לפנות ועם מי לדבר הרי גם "צור קשר" שבאתר שלהם לא פעיל אני באמת לא יודע מה לעשות אשמח לעזרה ממכם במהירות האפשרית תודה רבה רבה ומאוד משמח שיש כזה אתר שעוזר

    • התייחסות
      איציק {} | 08/02/2010 08:21

      שלום רב, בטרם תקיים עמם הליך משפטי בהתאם ל "חוק הטכנאיים", מציע שתשלח מכתב רשום ובו פירוט טענותייך ותבקש מחד, פיצוי ליום המדובר, ומאידך תיקון מהיר, יעיל ובזמן של התקלה, אחרת תבקש להתנתק ואף לתבוע. חכה לתשובתם ואז תדע איך להמשיך.

      • פיצוי ללא הוכחת נזק
        עו"ד אפי אהרונוב | 08/02/2010 16:24

        פואד שלום, אני מסופק אם בנסיבות שתיארת כדאי לפנות להליך משפטי, וזאת, כיון שיש לחברה טענות הגנה מסוימות כלפיך (בעיקר העובדה שלא אישרת את הביקור בהודעת SMS כנדרש), מה גם שסכום התביעה נמוך וספק אם יכסה לך את ההוצאות שסביב הגשת התביעה. לכן, בשלב ראשון, מומלץ לפנות אל החברה בכתב ובצורה מסודרת ולדרוש תשלום קנס. טיפ נוסף - חברות מסוג זה מוכנות להילחם על כל לקוח שמצטרף אליהן או נשאר אצלן ולא עובר למתחרה, ובהתנהלות נכונה ניתן 'למנף' את הנזק שנגרם לך בכדי להוציא מהם מחיר טוב לשירות. בכל מקרה, תמיד ניתן להעניש את החברה ולעבור לחברה אחרת.