השתהות בתיקון מחשב

  • תביעה לפיצויים ותיקון של מחשב נייד
    אורטל | 07/02/2010 10:37

    זה סיפור קצת ארוך, אז אני מודה לכם מראש על התשומת לב ועל התגובה. אני סטודנטית וכרגע במבחנים ולכן המחשב הנייד שלי הוא המצרך הכי יקר שלי, בלי מחשב ללמוד אני עלולה להיכשל בבחינות (מאחר וכל החומר הלימודי מצוי על גבי מצגות וסיכומים מאד ארוכים....). בכל מקרה, הייתה לי בעיה במחשב מזה זמן מה שהוא פעל, אבל היה איטי ונתקע לפעמים - אפשרי לחכות עם התיקון שלו (שבסוף דרש רק פרמוט והגדלת זכרון) אבל המטען שלי נקרע ולכן חשבתי שאם כבר אני שולחת את המטען לתיקון ומשביתה את המחשב, אשלח את המחשב גם. המחשב עדיין באחריות של החברה. לקח להם שבוע(!) לבוא לאסוף את המחשב מהחנות בה קניתי אותו, למרות שבהודעה משלוח וידאתי שמנהל הסניף ירשום "דחוף". בגלל שהמחשבהגיע אליהם רק בחמישי בלילה, רק יום שני לאחר מכן התפנו לטפל במחשב, שילמתי 250 ש"ח על תיקון מטען והגדלת זכרון והמחשב הגיע אליי חזרה ביום רביעי, סה"כ שבועיים מיום שהשארתי אותו בחנות. אבל המחשב הגיע שבור! ולכן נדרש להישלח מחדש למעבדה, שוב לקח שבוע עד שאספו אותו (למרות שדרשתי שיאספו ממני אישית ואפילו דברתי עם השליח שלהם ועדיין זה לקח שבוע!). כעת המחשב עדיין בתיקון, בבדיקה אצל ה"מנהלים" כמעט 4 שבועות אחרי ששמתי את המחשב לתיקון. בינתיים, כל יום (ראשון עד שישי) אני נאלצת לנסוע לאוניברסיטה (מרחק שעה וחצי נסיעה כל כיוון) כדי ללמוד על המחשבים שם, אני לא עובדת כי אני יוצאת מהבית ב-7 בבוקר וחוזרת ב-12 בלילה כדי לנצל את הזמן שהחדר מחשבים שם פתוח, וכמובן שבשבת אין לי מחשב. הזמן שבוזבז אצלי בנסיעות היה אמור להיות לעבודה. וכמובן יש את החוסר נוחות והעוגמת נפש בזה שאני לא לומדת בנוחות של הבית ומצטיידת כל בוקר בערימה של אוכל ושתיה (אני ממש נראית כאילו אני יוצאת לטיול כל בוקר!). אציין שלפני ששמתי אותו בחנות בפעם הראשונה, דברתי עם השירות לקוחות של המעבדה שיביאו לי מטען חלופי בזמן ששלי בתיקון כדי שלא אצטרך להשבית את המחשב בתקופת מבחנים והם סרבו, אפילו לאחר כמה שיחות ממני. אני מעוניינת לתבוע אותם על החזר בגין הנסיעות, זמן הנסיעות שיכולתי לעבוד בו ועל עוגמת נפש. וכמובן, אני רוצה את המחשב בחזרה במצב תקין וחדש. האם זה אפשרי? כמה אני יכולה לדרוש? (בהנחה של 35 ש"ח לנסיעות כל יום, שכר שעה שלי הוא 50 ש"ח - סה"כ פחות ימי המבחנים שממילא הייתי אמורה להיות באוניברסיטה - בערך 3,500 ש"ח) והאם אני צריכה עו"ד לשם כך? תודה רבה מראש ושבוע נהדר!

    • השתהות בתיקון מחשב
      עו"ד אפי אהרונוב | 07/02/2010 16:39

      אורטל שלום, ראשית, להבא עליך להקפיד לברר מראש מה זמן התיקון ולהוציא מהמתקן התחייבות למסגרת זמן מסוימת. לגופו של עניין, תיקון מחשב שנמשך 4 שבועות הוא בלתי סביר לפי כל קריטריון ומבסס עילת תביעה, אך אני מסופק אם ביהמ"ש יפסוק לך פיצוי כאמור על בסיס כל ההוצאות שפירטת. ניתן להגיש תביעה קטנה, לפרט את כל הנזקים שנגרמו לך וניתנים לכימות וכן את אלו שאינם, להעריך אותם בסכום שציינת ולבקש מביהמ"ש שיפסוק סכום הנראה בעיניו כסכום הראוי בנסיבות אלו. על הליך התביעה הקטנה תוכלי לקרוא באתר התביעות הקטנות - www.smallclaims.co.il שיהיה בהצלחה בבחינות, בתביעה ובכלל.

      • תודה רבה!  לת
        אורטל | 07/02/2010 20:28