התייחסות

  • האם ניתן לתבוע רופא בבהמש לתביעות קטנות?
    דנית | 04/02/2010 16:48

    שלום, רציתי לדעת בבקשה האם בנסיבות המקרה שאפרט להלן בקצרה ניתן יהיה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. נערה בת 17 מטופלת החל מגיל 15 אצל רופא שיניים בטיפול ליישור שיניים (גשר). הילדה הגיעה אל הרופא מהמלצות, במצב לא רע בכלל אם רווח קטן שאמור להיסגר במהרה בטיפול לא מסובך כלל. מזה 3 שנים שהיא מטופלת ואיננו יודעים עד כמה יש התקדמות מה גם שהטבעות נוטות לפיול מידי חודש והגשר זז מצד לצד. פנינו אינספור פעמים לרופא שטענה שהחומרים שהוא משתמש בהם לא טובים ושגש לא אמור להתעקם או ליפול בטוח שלא בתדירות כה קרובה מפעם אחר פעם במשך 3 שנים. לפני כחודש וחצי הילדה הגיעה לטיפול אצל הרופא וגילתה שהמרפאה סגורה עם פתק קטן כי המרפאה הועברה למקום אחר + כתובת. בכותבת החדשה אין שום כלום. לא ניתן להשיג את הרופא. לאחר שבועיים הצלחנו ליצור עימו קשר ואף נפגשנו "במרפאה" שהיתה די הפוכה וניראת בשיפוצים. מאותו יום במשך חודש הרופא המהולל קובע איתה תורים מבטיח שהוא יקבל אותה אך שבוע אחר שבוע המרפאה סגורה והוא איננו נמצא. פעם בתירוץ ששכח, פעם בתירוץ שהוא לא הספיק לגמור את השיפוץ ולעיתים הפלאפון כבוי. כבר חודשיים כמעט שהילדה לא בטיפול וסובלת מהטיפול הלקוי גם ככה של הרופא. האם ניתן לתבוע אותו? על מנת להמשיך את הטיפול אצל רופא אחר ולסיים אותו כבר. כל העניין הזה הפך לנטל בלתי יתואר, הוא מצידו קיבל את כל סכום הכסף שדרש מתחילת הטיפול ונכון להיום הוא "מדפדף" אותנו. מה ניתן לעשות? אודה לכל עצה מראש מכל הלב..

    • התייחסות
      איציק {} | 04/02/2010 17:45

      שלום רב, לפי המצב שתואר על ידך, אני כאבא לא הייתי ממשיך טיפול לבתי אצל חובבן מסוג זה. נראה לי נכון תעשי, אם תקחי את בתך לטיפול יסודי ומסודר במקום אחר, ומאידך תתבעי את הרופא המדובר, שכפי הנראה כשל בתפקידו. כשלבים מקדימים לתביעה, הייתי מציע לשריןן הוכחות, כגון: שיחות מוקלטות ורצוי מתומללות עם הרופא. פשוט לייזום שיחה על כל הטיפול ולמשוך אותו לשיחה שיאשר את טענותייך העתידיות בבית המשפט. כמו כן צרפי לתביעה מסמכים רלוונטים, סיכום התשלומים, תמונות וכדומה. והכי חשוב לצרף חוו"ד רופא מומחה שייתן דעתו על מצבה הנוכחי של הבת. רצוי מאד לא לעדכן אותו שזה עבור הליך משפטי, אלא במסגרת ביטוח. כל זאת בכדי למנוע ממנו לתת חוות דעת שהיא לא אובייקטיבית. יש לקחת בחשבון שבתביעות קטנות ניתן לתבוע עד סך של 30.100 ש"ח. עם זאת, היות ומדובר ברשלנות רפואית, הייתי מציע ללכת להליך שיפוטי רגיל ובסיוע עו"ד.

      • ניסיתי לקבל 2 חוות דעת משני רופאים שונים

        אך שניהם סירבו לתת לי, רופא אחד מכללית מושלם שמתמחה באורטודנטיה אמר שהוא לא יכול לתת חוות דעת גם אם זה בתשלום מתוקף כללי האתיקה כל עוד הרופא לא סיים את עבודתו. כך שאת השתלום ששילמנו בכניסה קיבלנו בחזרה. ניסתי גם במרפאה פרטית אצל רופאה אחרת שהמליצו לי עליה, וגם היא אמרה משהו בסגנון שאם זה הרופא שבחרנו ושמנו את מבטחנו בו צריך להאמין בו ולחכות לסיום הטיפול... אני כאמא לא יכולה להגיד אם הוא חובבני או לא, זאת ההתרשמות שלי מההתנהלות שלו, יכול להיות שהוא כן עושה עבודה טובה אני לא רופאה ואין לי איך לדעת.. אני אובדת עצות

        • המשך
          איציק {} | 05/02/2010 09:22

          אפשר שתשלחי מכתב רשום לרופא ובו תבקשי את המשך הטיפול במיידי, אחרת תאלצי לתבוע אותו. יתכן וזה ישנה את גישתו לנושא. אם זה לא ילך, שווה לעשות כל מאמץ ולקבל חוו"ד מרופא אחר. רופא אמור לתת לך חוו"ד עובדתית למצב הבת. את צריכה לעמוד על שלך בנושא, כולל פניה או תלונה לגורם האחראי על רופאי השיניים בישראל או למשרד הבריאות.

          • מציע שתעלי את פנייתך גם לפורום "רשלנות רפואית"  לת
            איציק {} | 05/02/2010 09:53

            • רופא שאינו ממלא את תפקידו
              עו"ד אפי אהרונוב | 05/02/2010 10:14

              בוקר טוב דנית, יש להפריד לטעמי בין שני עניינים שונים: א. טיב הטיפול שהעניק הרופא והיותו 'רשלני'. ב. התחמקות הרופא מהמשך הטיפול. לגבי העניין הראשון, על-מנת לבסס תביעה נגד הרופא לא די ברושם שלך ו/או 'תחושת בטן' אלא בהוכחה שנגרם למטופל נזק בגין התנהלות רשלנית של הרופא. בהיעדר הוכחות לכך (ואפילו חוות דעת רפואית מוזמנת כלשהי), יקשה עליך, לטעמי, לבסס כנגדו עילת תביעה. באם הרגשתך היא שמדובר ברופא לא מקצועי, עליך להחליט אם להעביר את בתך לטיפול רופא אחר (למרות ששילמת מכספך לרופא זה) או להשאירה בטיפולו. כאמור, במיוחד בתחום טיפולי השיניים, אין דרך אחת לטיפול בכל בעיה קונקרטית ועל-מנת 'להוציא' כסף מרופא בהליך שיפוטי תידרשי להוכיח רשלנות והתנהלות לא סבירה, ולא די בכך שטיפול סביר לא הצליח באופן מושלם. לגבי העניין השני, את רשאית כמובן לדרוש מהרופא שימשיך את הטיפול לאלתר ולפי דרישתך. מומלץ לפנות אל הרופא בכתב ורצוי באמצעות עו"ד ולהזהירו מפני תביעה באם לא יעשה כן. שבת שלום ושנהיה בריאים.