התייחסות

  • שכירות
    בתאל | 04/02/2010 14:29

    לפני כשנה שכרתי דירה , לאחר פחות משבוע נתגלו בה בעיות חשמל , עובש וטחב. מבחינת בעיות החשמל היה לי קצרים, אם הייתי שופכת מים בכיור אז זה היה יוצא משקעים של חשמל , ביקשתי מבעל הדירה לתקן זאת והוא אמר שתיקן אבל זה היה שקר, על סמך זה יצאתי מהדירה , האם ניתן להתלונן על דירה שהיא לא רואיה למגורים ואם כן אז איפה ?.

    • התייחסות
      איציק {} | 04/02/2010 14:49

      שלום רב, זכותך לתבוע את בעל הדירה על ההוצאות הלא מתוכננות שהיו לך מהמעבר לדירה חלופית וכן עבור עגמת נפש. כמו כן, ובאם שלמת עבור תיקון מסויים ולא קבלת החזר, זכותך לתבוע קבלת ההחזר. תלונה על דירה לא ראויה למגורים - ניתן להגיש בתרבות הדיור. לא יודע כמה זה יעזור.

      • עוד שאלה
        בתאל | 04/02/2010 15:00

        קודם כל תודה על ההתיחסות המהירה , שאלתי במקרה כה האם זה שיצאתי זה הפרת החוזה , למרות שיצאתי מכך שדירתו אינה רואיה למגורים

        • המשך
          איציק {} | 04/02/2010 15:12

          לטעמי, אף שופט לא יקבל עזיבת דירה בשל מפגעים בטיחותיים המסכנים חיים, כהפרת הסכם. מה גם שלא תוקנו. אם את פונה לבית המשפט, את צריכה לשריין את טענותייך, אולי בתמונות {אם יש}, עדים, שיחות מוקלטות, או קבלות ששלמת על תיקון. לא נכון ולא יעיל להגיע לבית המשפט ללא משהו שיחזק את גרסתך.

          • עזיבת מושכר עקב הפרה
            עו"ד אפי אהרונוב | 05/02/2010 10:06

            בוקר טוב בתאל, עזיבה חד-צדדית של המושכר חושפת אותך בפני תביעה על הפרת החוזה או פתיחה בהליכי הוצאה לפועל ע"י המשכיר. במסגרת ההליכים תוכלי להעלות את טענותיך ובאם ביהמ"ש ישתכנע שאכן מדובר בהפרה יסודית התביעות תידחנה (וכאמור, יש צורך להוכיח ולשכנע את ביהמ"ש בחומרת הפגמים). הדרך העדיפה לטעמי ובטרם עוזבים את המושכר היא להפנות דרישה בכתב למשכיר לתיקון מיידי של הפגמים תוך נקיטה בזמן קצוב + איום בתביעה על הפרת חוזה ותשלום פיצויים. אם המשכיר ממשיך להתעלם מדרישה כזו יש לשקול עזיבה של המושכר ו/או הגשת תביעה ביוזמתך. שבת שלום.